Kanada Başbakanı Trudeau'nun 'suikast' sözleri krize neden oldu: Hindistan 5 gün süre verdi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun sözleri Hindistan ile büyük bir krize yol açtı. Trudeau, Sih lider Hardeep Singh Nijjar’ın öldürülmesinin arkasında Hindistan hükümetinin olabileceğini söyleyince, Hindistan tarafından sert tepki geldi. Açıklamanın ardından Hindistan, Kanada üst düzey diplomatının ülkeyi 5 gün içerisinde terk etmesini istedi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının, Nijjar’ın öldürülmesiyle Hindistan devleti arasında "güvenilir" bir bağlantı tespit ettiğini açıkladı.

Trudeau dün Kanada Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, "Yabancı bir hükümetin Kanada topraklarında bir Kanada vatandaşının öldürülmesine karışması egemenliğimizin kabul edilemez ihlalidir. Bu; özgür, açık ve demokratik toplumların kendilerini yönlendirdiği temel kurallara da aykırıdır" diyerek cinayetin faillerinden hesap soracaklarını vurguladı.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Jolie, üst düzey bir Hint diplomatı sınır dışı ettiklerini açıkladı. Jolie, sınır dışı edilen diplomatın, Hindistan Dış İstihbarat Servisi'nin araştırma ve analiz departmanında görevli olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sih lider Hardeep Singh Nijjar, 18 Haziran’da Kanada’da Vancouver'ın Surrey kentinde bir Sih tapınağının dışında, maskeli iki silahlı kişi tarafından vurularak öldürülmüştü.

Yaşanan olay sonrası Hindistan hükümeti Nijjar'ın öldürülmesiyle bağlantıları olmadığını açıklamıştı.

HİNDİSTAN'DAN TRUDEAU'NUN SÖZLERİ SONRASI AÇIKLAMA

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, "Karar, Kanada diplomatlarının Hindistan'ın içişlerine müdahale edilmesi konusunda artan endişeyi yansıtıyor. İddialar saçma ve maksatlı" açıklaması yaptı.

Son olarak Hindistan, Kanada üst düzey diplomatının ülkeyi 5 gün içerisinde terk etmesini istedi.

Kanada Başbakanı Trudeau'nun 'suikast' sözleri krize neden oldu: Hindistan 5 gün süre verdi ile ilgili etiketler Kanada Justin Trudeau Hindistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.