Kanada, ambargo uyguladığı Bayraktar SİHA almak için kampanya başlattı

Yerli ve milli savunma sanayiinin en önemli ürünlerinden biri olan Bayraktar TB2 SİHA'lar için dikkat çeken bir hamle geldi. SİHA'ların kamera mercekleri olan CATS'ları vermeyen ve ambargo uygulayan Kanada, Baytraktar TB2 SİHA'ları almak için kampanya başlattı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Azerbaycan’ın, Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ savaşında kullandığı Bayraktar TB2 SİHA’ların kamera mercekleri olan CATS’ları vermeyen Kanada, şimdi Ukrayna’ya bağışlamak üzere Bayraktar almak istiyor.

Kanada, ambargo uyguladığı Bayraktar SİHA almak için kampanya başlattı

Bunun bir bağış kampanyası bile başlattılar. Kanada'da ikamet eden (çoğunluğu Kanada doğumlu vatandaşlar olan) tam veya kısmi Ukrayna kökenli tahmini 2 milyon civarında kişi var. Bu sayı şimdi daha bu da onları Kanada’nın en büyük etnik grupları arasına sokuyor. Kanada’da başlatılan kampanyada Ukrayna için para toplamak üzere afişler bastırıldı ve ülkenin meydanlarına asıldı.

Karabağ savaşı sonrasında Kanada Türkiye'ye Bayraktar TB2 SİHA'nın alt sistemlerinin yanı sıra genel savunma sanayiinin farklı ürünlerinde de ambargo uygulamıştı.

Kanada, ambargo uyguladığı Bayraktar SİHA almak için kampanya başlattı ile ilgili etiketler Kanada SİHA Kampanya bayraktar tb2
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.