Kan vermek için vatandaşlar hastanelere akın etti!

Taksim'de yaşanan patlamanın ardından vatandaşlar hastanelere akın ederken Türk Kızılay'ı sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu an için bir kan ihtiyacının olmadığını açıkladı.

İstanbul’un en yoğun lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Bölge tahliye edildi

Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye edildi.

4 kişi hayatını kaybetti

Patlamayla ilgili son durumu sosyal medyadan paylaşan Vali Yerlikaya, "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Patlamanın ardından birçok vatandaş kan ihtiyacı olabileceği endişesiyle hastanelere akın etti.

Türk Kızılay'ı bu duruma ilişkin paylaşımda bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kan ihtiyacı bulunmamaktadır"

"İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır."

 

Kan vermek için vatandaşlar hastanelere akın etti! ile ilgili etiketler Kızılay Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.