CHP'li aday adayından Alevi vatandaşlara ağır hakaret

CHP Maltepe Aday Adayı, kan bağışında bulunan Alevilere yönelik 'kanı bozuk' diyerek nefret içerikli söylemlerde bulundu. Olay üzerine PSAKD Genel Merkezi açıklama yaparak olayın takipçisi olacağını ifade etti.

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı And Kızılay, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları ve Türk Kızılayı Maltepe Şubesi işbirliğinde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’nın sosyal medya hesabı paylaşımlarına yaptığı Alevilere hakaret içeren paylaşımlarla yurttaşların tepkisini topladı. And Kızılay tarafından Alevi yurttaşları kast ederek yapılan “Bizler zaten bunların kirli kanlarını kabul etmeyiz” yorumunun üzerine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi açıklama yaptı. Yapılan paylaşımı son derece insanlık dışı, kindar ve faşizan olarak değerlendirildi.

Kan bağışı yapan ve birçoğu Alevi olan yurttaşların yer aldığı fotoğraf paylaşımına yorum yapan, CHP Maltepe Belediye Başkan aday adayı And Kızılay, paylaştığı yorumda “Dergah dostum diyerek birilerine destek verenleri Maltepe’ye ifşa edeceğiz. Maltepe’den kovacağız. Biz onların pis kanlarını istemiyoruz” diyerek nefret suçu işledi. And Kızılay, gelen yoğun tepkiler sonucunda yorumunu silmek zorunda kaldı.

CHP'li aday adayından Alevi vatandaşlara ağır hakaret

CHP'li aday adayından Alevi vatandaşlara ağır hakaret - Resim : 2

PSAKD'DEN AÇIKLAMA:

Yapılan nefret içerikli paylaşıma ilişkin PSAKD Genel Merkezi'nden de bir açıklama geldi. Yapılan paylaşımı son derece insanlık dışı, kindar ve faşizan olarak değerlendiren PSAKD, yapılan açıklamada "Yolumuzun değerleri için gerekli takip yapılacak ve Alevi toplumun onuru için mücadele edilecektir" ifadelerini kullandı.

PSAKD açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

"Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez yöneticilerinden Örgütlenme Sekreteri İsmail Ay'ın CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan’ı arayarak H. And Kızılay’ın yazmış olduğu nefret suçu teşkil eden çirkin yorumlarını silmesi ve Alevilerden özür dileme ve gönül alma mahiyetinde And Kızılay’ın uyarılmasını talep etti. 

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı H. And Kızılay’ın kindar yorumları, CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan’ın duyarsız, tepkisizliği bir yana ırkçı paylaşımda bulunan, insanlıktan nasibini almamış malum aday adayının avukatlığını üstlenmişcesine bir tavır sergilemiştir."

CHP'li aday adayından Alevi vatandaşlara ağır hakaret ile ilgili etiketler CHP Alevi And Kızılay
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.