Kamuya binlerce personel alınacak

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre Diyanet ve Jandarma Genel Komutanlığı, toplamda 5 bin 38 eleman alacak. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Diyanet İşleri Başkanlığı'na aşçı, temizlik görevlisi, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına 4 bin 538 sözleşmeli personel alınacak.

Kamuya binlerce personel alınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı’na 4 bin 538 sözleşmeli personel alınmasına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatındaki dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonlarında istihdam edilmek üzere 235’i kadın, 444’ü erkek 679 aşçı, 1118’i kadın, 853’ü erkek toplam 1971 temizlik personeli, 746’sı kadın, 1091’i erkek olmak üzere de toplam 1837 koruma ve güvenlik görevlisi ile 51 şoför alımı yapılacak.

Adayların 2022 yılı KPSS (B) grubundan, ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan alması gerekiyor.

Başvurular ise 5 Mayıs Cuma günü saat 16.30’a kadar “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacak. Başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgilere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinden ulaşılabilecek.

Kamuya binlerce personel alınacak - Resim : 2

Personel alımı ilanı yayınlayan bir diğer kurum da Jandarma Genel Komutanlığı oldu.
Jandarma Genel Komutanlığına 500 lojistik alt branşlı (mesleki nitelikli) sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Başvurular 27 Nisan - 11 Mayıs'ta internet üzerinden yapılacak.
Ortaöğretim ve ön lisans mezunu adaylar 2022 yılı KPSS puanı ile başvuru yapabilecekler. KPSS puanı olmayan ortaöğretim ve ön lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacak. İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylar için KPSS puanı aranmayacak ve başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaklar.

Başvuru şartlarına ilişkin bilgilere "https://vatandas.jandarma.gov.tr" ve "www.jsga.edu.tr" internet sitelerinde yayımlanacak olan "2023 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Alt Branşlı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini Kılavuzu"ndan ulaşılabilecek.

Kamuya binlerce personel alınacak ile ilgili etiketler ekonomi Resmi Gazete Jandarma Genel Komutanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.