Kamu bankalarına 51,5 milyar TL'lik sermaye artışı

Kamu bankalarına toplam 51,5 milyar liralık sermaye artışı yapılması öngörülürken, Ziraat Bankası'na 22,5 milyar TL, Vakıfbank ve Halkbank'a ise 13,5'er milyar TL sermaye artırımı planlanıyor.

Kamu bankalarının TL'deki değer kaybı ile düzensizleşen sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini destekleme amacıyla 51,5 milyar TL’lik sermaye artışı planlanıyor.

Ziraat Bankası’na 22,5 milyar TL, Halkbank ve Vakıfbank’a 13,5’er milyar TL, katılım bankalarına ise 2 milyar TL’lik ek sermaye planlanırken, Bloomberght'ye konuşan yetkili önümüzdeki günlerde sürecin sonuçlanacağını aktardı.

Konuya ilişkin olarak Bloomberght’nin ulaştığı Türkiye Varlık Fonu ise “Ekonomimizin önemli bir lokomotifi olan ve TVF’nin de portföyünde yer alan kamu bankalarımızı, ülkemizin kalkınmasına katkılarının sürmesi için, daha önce yaptığımız gibi, gerekli olduğu durumlarda desteklemeye devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu sermaye artışı kamu bankalarına geçtiğimiz üç yıl içinde yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

Kamu bankalarına 51,5 milyar TL'lik sermaye artışı ile ilgili etiketler Türkiye Varlık Fonu kamu bankaları sermaye artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.