Kamışlı'da PKK/PYD katliam yapıyor ABD ve Rusya izliyor

Türkiye sınırında Nusaybin İlçesi’nin tam karşısında bulunan Kamışlı’da, bölücü terör örgütü PKK/PYD’nin katliam yaptığı ortaya çıktı. İddialara göre, Esed petrol karşılığı Kamışlı’yı bölücü terör örgütüne teslim etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri ekonomik ve siyasi krizler yaşayan Suriye, topraklarını bölücü örgüt PKK/PYD’ye kaptırıyor. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde, Beşşar Esed rejimi güçleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında akşam saatlerinden itibaren şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

ÜÇ GÜN SÜREN ÇATIŞMALARDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

Kamışlı ilçe merkezinde varlık gösteren Esed rejimi güçlerinin, terör örgütü PKK/YPG'ye mensup bir gruba ateş açması sonucu taraflar arasında baylayan çatışmalar,3 gün sürmüştü. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine PKK/YPG'li teröristler, ilçe merkezinde Esed rejimine ait "Güvenlik Karesi" olarak bilinen askeri bölgeye girmeye çalışmış, buna karşılık Kamışlı Havalimanında konuşlu rejim güçleri de kentteki örgüt mevzilerini topçu atışlarıyla vurmuş ve iki çatışmalarda iki taraftan da ölü ve yaralılar olmuştu.

RUSYA MÜDAHELE ETTİ ÇATIŞMALAR SONA ERDİ

Kamışlı’nın yönetimi için Esed rejimi ile PKK/PYD arasındaki çatışmalar,Rusya'nın ara buluculuğuyla çatışmalar durmuştu. PKK/YPG'li teröristlerle Esed rejimi güçleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde bu yılın başlarından da gerginlik yaşamıştı. Karşılıklı abluka ve çatışmalara dönüşen söz konusu gerginlik, şubat ayının başlarında Rusya'nın ara buluculuğuyla yatışmıştı. 

KAMIŞLI’DA PKK/PYD KATLİAM YAPIYOR

Kamışlı’da biten çatışmaların ardından,Ebed rejimi güçlerinin önceki gün şehir merkezinden çekildikleri görülmüştü.Bunun üzerine bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye bağlı teröristler, Kamışlı’daki Tay ve Halko mahallelerini rejimin çekilmesinin ardından ele geçirmişti.

Amerikalıların desteklediği teröristlerin saldırdığı Tay Mahallesi’nde bulunan Tay’ul Şayh camii önünde bir adam ve kızı ölü olarak bulunduğu belirtildi. Yine teröristlerin ele geçirdiği Halko mahallesinde de bir gencin silahla öldürüldüğü ifade edildi.

ESED PETROL İÇİN HALKINI SATTI

Öte yandan uluslararası gözlemciler, Suriye’de askeri olarak iyice zayıflayan Esed rejiminin, PKK/PYD’li teröristlerle çatışmadan anlaşma yollarına gittiğini öne sürdüler. Aynı gözlemciler Esed rejiminin başta petrol olmak üzere ticari koridorların açılması için, Kamışlı’yı bölücü örgüte teslim ettiği görüşünü savundular.

Kamışlı'da PKK/PYD katliam yapıyor ABD ve Rusya izliyor ile ilgili etiketler Son dakika Esed Türkiye PKK Kamışlı katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.