Kamala Harris'in ten rengini açtılar!

ABD'de mevcut Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre binasını işgalinin yankıları sürerken, yeni bir tartışmanın da fitili ateşlendi. ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın yardımcısı Kamala Harris’i kapağına taşıyan Vogue dergisi tepkilerin odağına yerleşti. Ünlü moda dergisi, Harris'in ten rengi ile oynamakla suçlandı.

ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden 20 Ocak'ta görevi mevcut Başkan Donald Trump'tan devralmaya hazırlanırken ülkede kaos da baş gösterdi. Donald Trump destekçileri Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada Kongre binasını bastı.

Yapılan baskında 5 kişi yaşamını yitirdi. Olayın yankıları sürerken, şimdi de seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Vogue dergisi üzerinden ırkçılık tartışmaları yükseldi.

VOGUE'DAN TARTIŞMA YARATAN KAPAK

Şubat sayısının kapağına Kamala Harris'i taşıyan ünlü moda dergisi Vogue, o kapakları sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşım, tepkileri de beraberinde getirdi.

Çekimler sırasında kullanılan ışıklar nedeniyle ülkenin ilk siyahi başkan yardımcısı olan Kamala Harris'in ten renginin beyaz görünmesi eleştirilerin hedefi oldu.

Kapaktaki fotoğraflara yorum yapan kişiler Vogue’un baş editörü Anna Wintour’u eleştirdi.

ELEŞTİRİLER KABUL EDİLMEDİ: CİLT RENGİ AÇILMADI

Gelen yoğun eleştiriler üzerine Vogue, New York Post gazetesine bir açıklama yaparak söz konusu iddiaları reddetti. Kamala Harris'in cildinin renginin açılmadığını söyleyen Vogue'n açıklaması sosyal medya ve gazeteciler tarafından kabul görmedi.

"SANIYORUM SİYAHİ ARKADAŞLARI YOK"

Vogue'a tepki gösteren New York Times yazarı Wajahat Ali, Kamala Harris'in çekimlerini telefonunu kullanarak yapacağını ve bunun Vogue kapağından daha iyi sonuçlanacağını belirterek, "Sanıyorum Anna Wintour'un siyahi arkadaşları veya meslektaşları yok." ifadesini kullandı.

VOGUE GEÇEN YIL ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Öte yandan suçlamaların hedefinde olan Vogue baş editörü Wintour, geçen yıl ABD'deki azınlıklara karşı duyarsız olarak görülen fotoğraf ve makalelerin yayınlanması nedeniyle özür dilemişti.

 

Kamala Harris'in ten rengini açtılar! ile ilgili etiketler ABD Vogue Dergi Irkçılık Kamala Harris
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.