Kaliteli ulaşım hayal oldu! Her gün 1 otobüs parası reklam

İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde İETT otobüsleri hurdaya dönerken, belediyenin reklama ayırdığı bütçe kafalarda soru işaretine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ulaşım ve altyapı gibi yatırımları öteleyip, reklama dev bütçe ayırmasının yakınları devam ediyor. İETT otobüsleri yollarda alev alırken verilen akıllara İmamoğlu’nun “İstanbullulara kaliteli ulaşım” vaadi geliyor. Reklama servet değerinde bütçe ayrılırken bu bütçe ile 2023 yılında 365 otobüs satın alınabiliyor.

REKLAM BÜTÇESİNE 1 MİLYAR 822 MİLYON 98 BİN 520 TL

2023 bütçesinde reklam bütçesine 1 milyar 822 milyon 98 bin 520 TL ayrılması İBB'nin 'para yok" yalanını gözler önüne serdi. Reklama, deprem bütçesi kadar pay ayrılması da vatandaşları isyan ettirdi. Siyasiler de bu duruma tepki gösterdi. İBB'nin 2023 yılı bütçe görüşmeleri Sarçahane'deki meclis salonunda gerçekleşirken, AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB'nin 2023 yılında reklam için 1 milyar 822 milyon 98 bin 520 TL ayırdığını belirtti. Deprem bütçesinin de 1.8 milyar TL olduğunu ifade eden Göksu, reklama ayrılan parayla 1 yılda 365 İETT otobüsünün alınabileceğini belirtti. Bol bol reklam yapan İBB'nin 3 yılda sıfır kilometre metro yaptığını belirten Göksu şunları söyledi:

 AK Parti döneminde 233 kilometre metro yapıldı. Ayrıca CHP'li İBB'ye projesi yapılmış, ihalesi yapılmış ve yapımına başlanmış 134.6 kilometre metro hattı teslim etti. Bunun 29 kilometresi de tamamlanmıştı. Geriye 105.6 kilometre kaldı. CHP'li İBB 105.6 kilometre metronun 22.7 kilometresini durdurdu. Geriye yapılması gereken 82.9 kilometre metro kaldı. 3 yılda 0 kilometre yeni metro hattı yapan bu yönetim, mevcut hatlarda da hedefi küçültmüş ve yıllık toplam 4.7 kilometreye indirmiştir.

Sayın Başkan metro hatları için 580 milyon dolarlık tahvil ihracı yapmıştı. Bu kredinin akıbeti nedir, merak ediyoruz. Ayrıca üç metro hattı için alınan başka krediler proje hesaplarına geçmesine rağmen, 2022 Ağustos ayında bu hatlar bütçe olmadığı gerekçesiyle durdurulmuştur. Şimdi buradan soruyorum. Alınan krediler proje hesaplarında duruyorsa bu hatlar neden durduruldu?

100 BİN ARAÇLIK OTOPARK NEREDE?

Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun otopark vaadinin de boş çıktığını belirterek, "Başkanın seçimden önce verdiği 100 bin araçlık otopark vaadini yerine getirmesi için yaklaşık 40 yıla ihtiyaç duyulduğu ortadadır. İSPARK bile Sayıştay raporuna göre teknik olarak iflas etmiş durumdadır" dedi.

 

 

Kaliteli ulaşım hayal oldu! Her gün 1 otobüs parası reklam ile ilgili etiketler İETT İstanbul Büyükşehir Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.