Kalın CNN'e konuştu: "Suriye'de güvenli bölge olsa kimyasal saldırılar olmazdı"

Amerikan televizyonu CNN'e konuşan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye'nin Suriye ile ilgili beklentilerini anlattı. Kalın, "Suriye'de güvenli bölge olsaydı kimyasal saldırılar olmazdı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN International'da katıldığı programda ABD'nin Suriye'deki askeri üssü vurmasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye'nin beklentilerini anlattı.

"TRUMP SESSİZ KALMAYACAĞINI GÖSTERDİ"

Obama yönetiminin daha önce kırmızı çizgilerin aşılmasına izin verdiğini söyleyen Kalın, "Başkan Trump, Esad'a misilleme yaparak bundan sonra kimyasal saldırıların cezasız kalmayacağını ortaya koymuş oldu" dedi.

"Yapılan misilleme ciddi almamız gereken bir gelişme" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD'nin siyasi sürecin ilerleyebilmesi için Esad üzerinde baskı kurulması konusunda hazır olmasını cesaret verici buluyorum" diye konuştu.

ATILMASI GEREKEN ADIMLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın savaşın sona erdirilmesi için atılması gereken başka adımlar da olduğunu söyledi.

Güvenli ve uçuşa yasak bölgeler kurulması gerektiğini yineleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Astana sürecinin zarar görmemesinin önemli olduğunu vurguladı.

Kalın CNN'e konuştu: "Suriye'de güvenli bölge olsa kimyasal saldırılar olmazdı" ile ilgili etiketler CNN Suriye İbrahim Kalın güvenli bölge
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.