Kalıcı konutlar için ilk temel yarın atılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında soruları yanıtlıyor. Erdoğan, yarın kalıcı konutlar için ilk temelin atılacağını açıkladı. Toplamda 650 bin konut inşa edileceğini duyuran Erdoğan, ''Fay hatlarından uzak bölgeler seçilecek. Dikey mimariye girmiyoruz ve zemin kontrolleri yapıldı'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV-Star TV ortak yayınında soruları yanıtlıyor. Erdoğan, yarın kalıcı konutlar için ilk temelin atılacağını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

En önemli gündemimiz deprem olacak, tek derdimiz yaraların sarılması olacak. Depremde yıkılan bina soruşturmalarında 302 kişi tutuklandı. Van'da artçılar devam ederken temellerimizi attık. Online sistemle biraz devam edelim, yurtlara ihtiyaç var. Depremde kardeş ülkelerin yardımını gördük. Her türlü afete karşı dayanışma adımlarını attık. Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul yanıtı

Depremin tehdit etmediği hiçbir şehir yok. Tehdit var ama felaket tellallığını doğru bulmuyorum. İstanbul'da yapılan planlara kimse uymuyor. Kentsel dönüşümde muhalefet nedeniyle sıkıntı yaşadık. Muhalefet kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm dedi.


Hedef toplamda 650 bin konut

Kalıcı konutları bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Biz bu işte çırak değiliz, ustalığı yakalamış durumdayız. Toplam 40 bin 104 afet konutunun ihalesi yapıldı. 6 bin 223 köy evinin yapım sürecine başlandı. Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz. Dikey mimariye girmiyoruz ve zemin kontrolleri yapıldı. Yarın ilk konutlar için temel atmaya başlıyoruz. Fay hatlarından uzak bölgeler seçilecek.

'Alışılmış seçim kampanyası düşünmüyoruz'

Deprem nedeniyle alışılmış seçim kampanyası düşünmüyoruz. 20 yılda yaptıklarımızı vatandaşlarımıza anlatacağız. Şehir hastaneleri sayesinde salgını atlattık. Arabuluculuktaki başarımız dünyanın dilinde. Birkaç gün içinde Putin'le tekrar görüşeceğiz. Biz Ayasofya dediğimiz zaman anlayanlarla beraber yol yürüyoruz. Milli değerlere sahip her partiye kapımız açık. HÜDA PAR'ın desteğini önemli ve kıymetli buluyorum.


Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi?

7'li Masa ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''HDP en başından beri masanın yedinci ortağıydı. Benim vatandaşım emperyal kafaların yandaşı değildir. Milletim bunların oynadığı oyunu görüyor. HDP'nin taleplerini kandil belirliyor. Bu masada her şey var, herkes birbirine çalım atıyor'' ifadelerini kullandı.

Kalıcı konutlar için ilk temel yarın atılacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.