Kalbinizi Isıtacak Sıcak Lezzet! Fırında Beşamel Soslu Makarna! İşte Size Özel Tarif

Makarna hem Türk mutfağın da hem diğer dünya mutfaklarında sık sık tercih edilir. Lezzetli olmasının yanı sıra besin değeri de yüksek bir üründür. Fazla tüketilmesi kalori açısından sorun yaratabilir. Bu yüzden yanında mutlaka tamamlayıcı sebze, salata ya da et ile servis edilmesi doğrudur.

Makarna hem Türk mutfağın da hem diğer dünya mutfaklarında sık sık tercih edilir.  Lezzetli olmasının yanı sıra besin değeri de yüksek bir üründür. Fazla tüketilmesi kalori açısından sorun yaratabilir. Bu yüzden yanında mutlaka tamamlayıcı sebze, salata ya da et ile servis edilmesi doğrudur.

Kalbinizi Isıtacak Sıcak Lezzet! Fırında Beşamel Soslu Makarna! İşte Size Özel Tarif

Makarna çeşidi çok fazladır. En lezzetli olanlarından biri de fırında beşamel soslu makarnadır. Eğer makarnayı klasik yapımının dışında denemek İsterseniz, bu tarifi mutlaka deneyebilirsiniz. Basit malzemeler ile lezzetli bir yemek sunabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 paket makarna ( çeşidi farketmez )
  • 2 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar peyniri
  • Süslemek için maydanoz veya dereotu

Kalbinizi Isıtacak Sıcak Lezzet! Fırında Beşamel Soslu Makarna! İşte Size Özel Tarif - Resim : 2

Yapılışı

İlk olarak makarnalar klâsik olarak haşlanır. Haşlanan suya mutlaka yağ ve tuz atılmalıdır. Bu makarnaya lezzet verecektir. Kalem makarna görünüm açısından daha uygundur. Ama ev de bulunan herhangi bir makarnayı da tercih edebilirsiniz. Makarnalar haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenara bırakılır.

Bu sırada beşamel sosun yapımına başlanır. Bilindiği üzere yemeklere oldukça lezzet katan bir sos olarak bilinir. Ayrıca makarna ile lezzet uyumu da çok iyidir.  Beşamel sos için, bir tavada tereyağı eritilir daha sonra un eklenir. İyi kavrulması için, çok az bir miktar da sıvıyağ koymak gerekir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından sütü eklenir.

Kalbinizi Isıtacak Sıcak Lezzet! Fırında Beşamel Soslu Makarna! İşte Size Özel Tarif - Resim : 3

Tam iyi bir kıvama gelene kadar, karıştırılır.  Ardından tuzu ve karabiberi de eklenir. Bir borcamın içine hazırlanan makarnalar koyulur. Üzerine beşamel sosu dökülür. Fırında 30 dakika kadar pişirilir. Pişmeye yakın, kaşar peyniri eklenir ve eriyince servise hazırdır. Servis ederken, maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Kalbinizi Isıtacak Sıcak Lezzet! Fırında Beşamel Soslu Makarna! İşte Size Özel Tarif ile ilgili etiketler makarna
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.