Kalbinizde bu değişim varsa Kovid olabilirsiniz

Dünyayı bir yıldır kasıp kavuran koronavirüse ilişkin bir belirti daha ortaya çıktı. İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, kalp atış hızındaki artış Kovid-19 hastalığının belirtisi olabilir.

İngiliz Express gazetesinin COVID Symptom Study'nin verilerine dayandırdığı haberine göre, dünyanın farklı bölgelerinden 4 milyondan fazla kişinin verileri mobil uygulama yardımıyla incelendi.

Araştırmanın sonuçları, Kovid-19'un düzensiz veya yüksek hızlı kalp atışına neden olabileceğini ortaya koydu. Doktorlar, nabzı ölçerken hatalardan kaçınmak için ölçümün kişinin sakin olduğu anda yapılması, tercihen ölçümden önce kişinin 5 dakika dinlenmesi ve gevşemesi, yani stres faktörlerini veya fiziksel yükleri vücuttan atması gerektiğinin altını çizdi.

İŞTE KANITLANMIŞ KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Yeni koronavirüs enfeksiyonu belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunuyor.

Daha ağır vakalarda ise enfeksiyon zatürreye, akut solunum yetmezliğine, böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabiliyor.

Kalbinizde bu değişim varsa Kovid olabilirsiniz ile ilgili etiketler İngiltere kovid-19 belirti kalp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.