Kalamış sahilinde kimyasal atık endişesi: Marmara'ya dökülüyor!

Müsilaj afetinden sonra Marmara Denizi'nin pamuk ipliğine bağlı olduğunun anlaşılmasına rağmen insanlar Marmara'yı kirletmeye devam ediyor. İstanbul'dun Kadıköy ilçesinde, Moda ile Fenerbahçe arasında yer alan ve yelken yapanların uğrak noktası olan Kalamış'ta çevre faciası yaşanıyor. Kalamış sahilinde herkesin gözü önünde 'beyaz renkli' bir sıvı denize boşalıyor. Kötü kokudan da rahatsız olan vatandaşlar ise endişeli.

Artan deniz kirliliği Marmara Denizi’nde müsilaj faciasına sebep olduğundan beri denizlerin kirletilmesi Türkiye’de gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldi.

Giderek yayılan hatta son olarak Kuzey Ege’de ve Yunanistan'da da saptanan deniz salyası, dünyanın en genç ve en kendine has denizlerinden Marmara’nın son yardım çığlığı olarak yorumlanmış ve siyaset üzeri bir seferberlik başlamıştı.

Deniz biyologları, Marmara'da yaşanan afetin, dünya tarihinin en büyük müsilaj felaketi olduğunu belirtiyor.

KALAMIŞ SAHİL'DE KORKUTAN GÖRÜNTÜ

Tüm bunlar olurken Kalamış'tan korkutan görüntüler geldi.

Müsilaj tehlikesi nedeniyle ‘Marmara Denizi öldü‘ yorumları yapılırken, Kadıköy’den bir çevre kirliliği haberi daha geldi.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinden Marmara Denizi’ne karışan derenin rengi beyaza döndü. DHA’nın haberine göre Kalamış Atatürk Parkı’nın yanındaki dereden Marmara Denizi’ne ‘beyaz renkli su’ karıştı. Çevreye yayılan koku da rahatsızlık yarattı. Denize karışan su havadan da görüntülendi.

Kimyasal atık şüphesi nedeniyle çevrede sakinleri tedirgin. Kimyasal atığın neden olduğu düşünülen görüntü endişeye yol açtı.

Kalamış sahilinde kimyasal atık endişesi: Marmara'ya dökülüyor! ile ilgili etiketler Marmara Beyaz kalamış kimyasal dere
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.