Kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin unutulmadı!

Fethi Sekin kimdir? Geçen yıl 5 Ocak'ta terör örgütü PKK mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen ve şehit olan Fethi Sekin, şehadetinin yılında arkadaşlarınca anıldı. Geçen sene, İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle, LPG’li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Fethi Sekin kimdir? Olay nasıl oldu? Nasıl şehit oldu? Detaylar haberimizde...

Fethi Sekin'in şehit olduğu olay nasıl gerçekleşti? uçtu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile çatışma adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle teröristler arasında bir süre devam etti. Fethi Sekin kimdir? Olay nasıl oldu? Nasıl şehit oldu? Detaylar haberimizde...

fethi_sekin_kimdir

KAHRAMAN POLİSİ ARKADAŞLARI ANDI

İzmir Adliyesi önünde geçen yıl 5 Ocak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen, Türk halkının gönlünde ölümsüzleşen polis memuru Fethi Sekin'i şehadetinin yılında anan arkadaşları, portresiyle objektifin karşısına geçti.Gösterdiği cesaretiyle Türk milletinin gururu olan Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, şehidi yakından tanıyan adliye çalışanları, aynı saldırıda yaralanan avukat Bülent Karagöz, adliye kantininde görev yapan mahkum Oktay Merdin ve adliye çevresindeki iş yerlerinde çalışan bazı vatandaşlar adliye önünde şehidi bir kez daha hatırladı.Sekin'i seven arkadaşları ve dostları, şehidin büyük portre fotoğrafıyla Anadolu Ajansı objektiflerine yansıdı.Şehidin babası Mehmet Zeki Sekin, Kurtuluş Savaşı'nda birçok kahramanlık hikayesini bağrında taşıyan Türkiye'de, kahramanların asla bitmeyeceğini, oğlunun gelecek nesillere örnek bir davranışta bulunarak birçok insanın ölümüne engel olduğunu söyledi. Adliyede temizlik işçisi olarak çalışan Gülşah Yıldırım, Fethi Sekin'in buraya gelen her vatandaşa yardım ettiğini, geçen yılki davranışıyla İzmir Adliyesi'nin ve kentin şehide çok şey borçlu olduğunu ifade etti.Uzun yıllar Fethi Sekin ile adliyenin C Blok kapısının önünde görev yapan emekli trafik polisi Şahin Çevik de, şehidin bir kahraman olduğunu, onun sayesinde hainlerin emellerine ulaşamadığını dile getirerek kardeşi gibi sevdiği şehidi hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. Adliyenin karşısındaki inşaatta mühendis olarak çalışan İsmail Miman ise "Fethi, benim arkadaşımdan çok dostumdu. Onunla her zaman görüşür, sohbet ederdik. Gönlü zengin bir insan olan Fethi, 5 Ocak 2017'deki cesaretiyle gelecek nesillere örnek olacaktır. Bu ve bunun gibi kahramanlıklar, nesilden nesile aktarılmalıdır." dedi.

fethi_sekin

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Geçen sene, İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle, LPG’li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankı da havaya uçtu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile çatışma adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle teröristler arasında bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü. Alçak saldırıda adliye çalışanı Musa Can ile polis memuru Fethi Sekin şehit oldu.

VALİ OLAYI ANLATMIŞTI

Vali Erol Ayyıldız da İzmir polisinin kahramanlığına vurgu yaptı. Ayyıldız, “Bu hadiseyi önleyen kardeşimiz şehit oldu. Polisimiz onları durdurmak istedi. Teröristler kaçarken çatışma çıkıyor ve polisimiz karşılık veriyor. Sonrasında araç patlatılıyor. Tüm istihbaratlar değerlendiriliyor. Başka yerde eylem ihtimaline karşın teyakkuzdayız. 3 polisimiz yaralı. Yaralı sayımız 6-7 civarında. Tedavi olan polislerimiz tedavi altında. Allah emniyet mensuplarımızdan razı olsun” dedi.

FETHİ SEKİN KİMDİR?

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görev yapan Fethi Sekin aslen Elazığlıdır. Rabia Sekin ile evli olan Fethi Sekin 16 yaşında Tolunay, 15 yaşında Dila, 8 yaşında Nisa adında 3 çocuğu vardır. Sekin İzmir’deki hain terör saldırısında teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da İzmir polisinin kahramanlığına vurgu yaptı. Ayyıldız, “Bu hadiseyi önleyen kardeşimiz şehit oldu. Polisimiz onları durdurmak istedi. Teröristler kaçarken çatışma çıkıyor ve polisimiz karşılık veriyor. Sonrasında araç patlatılıyor. Tüm istihbaratlar değerlendiriliyor. Başka yerde eylem ihtimaline karşın teyakkuzdayız. 3 polisimiz yaralı. Yaralı sayımız 6-7 civarında. Tedavi olan polislerimiz tedavi altında. Allah emniyet mensuplarımızdan razı olsun” dedi.

FETHİ SEKİN HAYATI

Katliamı önlerken şehit olan Elazığ Baskil doğumlu şehit trafik polisi Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği belirtildi.

Kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin unutulmadı! ile ilgili etiketler Fethi Sekin kimdir olay nasıl oldu şehit oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.