Kağıt Ev dizisinde İsrail Ulusal Marşı skandalı! İşte Hatikvah'ın olay sözleri

Star TV ekranlarının yeni dizilerinden Kağıt Ev’in tanıtımında kullanılan jenerik müziği olay oldu. Dizinin tanıtımında İsrail Ulusal Marşı olan Hatikvah’ın kullanılması şok etkisi yarattı.

Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ile Nur Fettahoğlu’nun oynadığı Kağıt Ev dizisinin ilk bölümü 19 Nisan Pazartesi akşamında Star TV ekranlarında izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Hikayesi kadar oyuncu kadrosu ile de şimdiden oldukça merak edilen Kağıt Ev dizisinin tanıtımında kullanılan jenerik müziği de şok etkisi yaratıyor.

Günümüzde İsrail’in ulusal marşı statüsünde olan Hatikvah’ın Kağıt Ev dizisi tanıtımında kullanılması dikkatlerden kaçmazken izleyicilerin bu duruma nasıl bir tepki göstereceği de şimdiden merak ediliyor.

1878 yılında Orta Avrupalı Yahudi Naftali Herz Imber tarafından 9 kıtalık bir şiir olarak kaleme alınan Hatikvah, 1948 yılında İsrail ulusal marşı olarak kabul edildi. Müziği İtalyan besteci Giuseppe Cenci'nin La Mantovana eserinden olan Hatikvah’ın bazı şarkılara da ilham kaynağı olduğu bilinmektedir.

Hatikvah Sözleri

Kol ‘od balevav penimah (Kalbin en derinliğinde;)
Nefeş yehudi homiyah, (Bir Yahudi'nin ruhu hala hasret çeker)
Ul(e)fa’atey mizrah' kadimah (İleriye, Doğu'nun sonuna kadar bakan)
‘Ayn le'tziyon tzofiyah; (Bir göz sürekli Siyon'u gözler;)

‘Od lo avdah tikvateynu, (Umudumuz henüz kaybolmadı,)
Hatikva bat şnot ’alpayim, (İki bin yıllık umut,)
Lihyot ‘am h'ofşi b(e)’artzeynu, (Topraklarımızda özgür bir halk olmak için)
’Eretz-Tziyon ve yeruşalayim. (Siyon topraklarında ve Kudüs'te.)

KAĞIT EV DİZİ KONUSU

Cihan (Erdal Beşikçioğlu) ve Aylin Fırtına (Nur Fettahoğlu) oğulları Mert (Nejat Uygur), büyük kızları Cemre (Helin Kandemir) ve küçük kızları Melisa (Bulut Teker) ile; mutluluk ve refah içinde, imrenilecek bir hayat yaşamaktadırlar. Kariyerleri, evleri, hayatları kısacası çizdikleri aile tablosu mükemmeldir. Ama bu mükemmel hayatları tek bir yanlış anlama ile darmadağın olur.

Kağıt Ev dizisinde İsrail Ulusal Marşı skandalı! İşte Hatikvah'ın olay sözleri

Fırtına Ailesi’nin hayatı, verdikleri talihsiz bir karar ile bir anda değişecek, yıllarca büyük bir özen ve emekle kurdukları düzenleri ise bir gecede temellerinden sarsılacaktır. Onlar hem çocuklarını hem de ailelerini korumak için her şeyi göze almak zorundadırlar.

İşte Kağıt Ev dizisinin tanıtım fragmanı

Kağıt Ev dizisinde İsrail Ulusal Marşı skandalı! İşte Hatikvah'ın olay sözleri ile ilgili etiketler Kağıt Ev Kağıt Ev dizisi Hatikvah
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.