Kafkasya Ortadoğu Uzmanı Murad Salman: Sadece Ermenistan ile savaşmıyoruz

Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan, Azerbaycan'da bulunan sivillere saldırısı ile başlayan çatışmalar sürüyor. Azerbaycan ordusunun operasyonları ile Ermeni güçleri geri çekiliyor. SuperHaber, savaştaki son durumu, Kafkasya ve Ortadoğu uzmanı Murad Salman’a sordu. Salman, ”Biz sadece işgalci Ermenistanla savaşmıyoruz.” diyerek, bölgeye çeşitli ülkelerden teröristlerin de getirildiğini söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan Milli Ordusu, işgal altında bulunan Dağlık Karabağ'daki ilerleyişini sürdürüyor.
İşgalci Ermeni ordusu, silahlarını, araç ve gereçlerini bırakarak geri çekiliyor.

KAFKASYA ORTADOĞU UZMANI MURAD SALMAN SUPERHABER'E AÇIKLADI!

Dağlık Karabağ'da bulunan SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, savaştaki son durumu, Kafkasya ve Ortadoğu uzmanı Murad Salman'a sordu.

Salman, ”Biz sadece işgalci Ermenistanla savaşmıyoruz.” diyerek, bölgeye çeşitli ülkelerden Ermeni teröristler de getirildiğini söyledi.

“ERMENİSTAN BM KARARINA RAĞMEN İŞGALİ SÜRDÜRÜYOR!”

Azerbaycan'ın önde gelen Ortadoğu ve Kafkasya uzmanlarından Murad Salman yaptığı açıklamada, işgalci Ermenistan devletinin, yaklaşık otuz yıldır Azerbaycan toprağı olan Karabağ'ı işgal altında tuttuğunu, Birleşmiş Milletler'in konuyla alakalı dört kararı olmasına rağmen, işgalci devletin hala Azerbaycan topraklarının işgalini sürdürdüğünü söyledi.

“ERMENİLER MADDİ KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ YOK ETTİ!”

Kafkasya ve Ortadoğu uzmanı analistin diğer sözlerine göre, bu süre içinde Ermeniler, Karabağ'da Azerbaycan'a ait maddi kültürel zenginlikleri yok etti.

Karabağ'ı terör ve uyuşturucu yuvası haline getirdi. Bunun daha da ötesinin işgalci Ermenistan'ın dünyanın değişik ülkelerinden Ermenileri getirerek, onları Karabağ'da yerleştirdi.

“İŞGALCİ ERMENİSTAN'IN GÖZÜ AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAYDI!”

Ermenistan'ın bu yaptığının, Karabağ'ın demografik yapısını değiştirmek için çaba harcaması olduğunu söyleyen Salman, “Olaylar başladığından, yani 27 Eylülden bu yana, hatta daha evvelki dönemlerde de, Ermenistan, Azerbaycan'ın Karabağla hiç alakası bulunmayan şehirlerine de havan toplarından ateş ederek, aslında onun asıl amacının sadece Karabağ konusunu gündemde tutmak olmadığını göstermişti. İşgalci Ermenistan,bu yaptıkları ile asıl amacının Azerbaycan'a ait daha fazla kara parçalarını elde etmek olduğunu kanıtlamıştı. 27 Eylül sabahı ise Ermenistan, Azerbaycan'ın çeşitli mevzilerine füzelerle ve top ateşiyle saldırdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ülkenin Ali Baş Komutanı sayın İlham Aliyev'in emriyle Azerbaycan karşı saldırıya başladı.” dedi.

Kafkasya Ortadoğu Uzmanı Murad Salman: Sadece Ermenistan ile savaşmıyoruz
Murad Salman


“SADECE ERMENİLERLE SAVAŞMIYORUZ!”

Salman konuşmasını, “Şu an biz tüm cephe boyunca sadece işgalci Ermenistan ile savaşmıyoruz, aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinden Ermenistan'a getirilmiş teröristlerle, para askerlerle savaşıyoruz.

Azerbaycan halkı her zaman ordusuna ve sayın Ali Baş Komutanı'na sonsuz güven duymakta ve inanmaktadır. İnanıyoruz ki, en kısa sürede topraklarımız ordumuzun gücü ve bize manevi destek veren kardeş Türkiyemizin de manevi desteğiyle, kendi özbeöz topraklarımız olan Karabağ'a geri döneceğiz. Böylece zorunlu göçmen hayatı yaşayan insanlarımız için, bu zorlu süreç son bulacaktır.

“KARDEŞ TÜRK HALKINA VE ERDOĞAN'A MİNNETTARIZ”

Bilindiği üzere, bir haftadır Karabağ'da çatışmalar sürüyor ve bu sürede ordumuz bölgelerde, çok ciddi başarılar kazandı. Ermeni silahlı birlikleri sürekli zaiyat veriyor. Artık biz gururla Azerbaycan ordusunun Karabağ'ın belli bir kısmını işgalden kurrtardığını söyleyebiliriz. Şuna da canı gönülden inanıyoruz ki, kısa sürede şanlı Azerbaycan ordusu Karabağ'ın diğer işgal edilmiş bölgelerini de işgalden kurtaracaktır. Bizim otuz yıllık özlemimize bir son verecektir. O günden sonra artık karşımızda çok güçlü bir Azerbaycan tablosu çıkacak. Biz, Azerbaycan'a manevi destek veren, başta Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm Türkiye halkına, aynı zamanda onlarla beraber Azerbaycan'ın haklı davasında hep yanında olmuş İsrail, Ukrayna, Gürcistan gibi devletlere teşekkür ediyoruz.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV DÜNYAYA ANLATTI!

Bu zorlu dönemde biz, dostumuzu, düşmanımızı tanıdık. Azerbaycan cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev'in de söylediği gibi bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok, bizimle savaşmak isteyenleyse sonuna kadar savaşacak. Devletinizin içinde, ikinci bir Ermenistan kurulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu tüm dünya tarafından böyle bilinmesini isteriz.'' diyerek noktaladı.

Kafkasya Ortadoğu Uzmanı Murad Salman: Sadece Ermenistan ile savaşmıyoruz ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Operasyon Çatışma Murad Salman dağlık karabağ işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.