Kafayı Türklerle bozmuşlar! Fransız basını PKK'yı değil Türkiye'yi hedef gösterdi

Fransa'da üç kişinin ölümüyle sonuçlanan ve Irkçı Fransız vatandaşı William adlı şahsın düzenlediği silahlı saldırı sonrası Paris savaş alanına döndü. PKK destekçileri büyük yıkıma neden olurken terör sevdalısı Fransız basını ise alçak manşetler atarak Türkiye'yi hedef gösterdi.

Fransa’nın gözü gibi baktığı PKK destekçileri Paris’i yakıp yıkmaya devam ediyor. Terör sevdalısı Fransız basını ise talan edilen Paris’i haber yapmak yerine Türkiye’yi hedef gösteriyor. PKK'lı teröristlerin görüşlerine yer veren Liberation gazetesinde “Fransa'daki Kürtler için, ırkçı saldırının arkasında Türkiye'nin gölgesi var” ifadeleri kullanıldı.

SKANDAL MANŞETLER

Saldırı Fransız medyasında geniş şekilde yer bulmaya devam ediyor. Le Monde, 'd'Enghien sokağı cinayetlerinin arkasında ırkçılık var' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Savcılık ifadesine yer veren gazeteye göre, Paris'i şoka uğratan katliamın koşulları üç gün sonra belirginleşti

Fransa'nın en çok satan gazetesi Ouest France ise, 'Şüpheli cinayet işlemek için önce Saint-Denis'e gitti' manşetini attı. Saldırganın Pazar sabahı Paris'in popüler bölgesi Saint-Denis'i Colt 45 tabancasıyla turladığını aktaran gazete, silahını kolayca dolduramayacağını düşünen William M.'nin daha sonra ailesinin evine döndüğünü ve öğleden sonra ise d'Enghien sokağına gittiğini belirtti.

Liberation gazetesi de utanç verici benzer bir habere ilk sayfasında yer verdi. 'Fransa'daki Kürtler için, ırkçı saldırının arkasında Türkiye'nin gölgesi var' diyen Liberation, PKK'lı teröristlerin görüşlerine sayfasını açtı. Gazetenin haberinde, 'yalnız bir kurt' olan saldırganın ateş açtığı ve hedef aldığı yerin 'tesadüf' olamayacağı ileri sürüldü.

'Paris'te Kürtler öldürüldü: Şüpheli Pazartesi günü sorgu hakiminin huzuruna çıkarılıyor' başlığını tercih eden Le Figaro gazetesi ise, William M.'nin kendisini 'her zaman yabancıları ve göçmenleri öldürmek isteyen biri' olarak tanımladığını kaydetti.

SALDIRIDAN TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTULAR

Fransa'da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Berivan Fırat, saldırının Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerek Fransa'nın kendilerini korumadığını söyledi.

Kafayı Türklerle bozmuşlar! Fransız basını PKK'yı değil Türkiye'yi hedef gösterdi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.