Kadirov ilk defa Rusya'ya kafa tuttu...

Grozni'de Myanmarı protesto gösterisinde konuşan Çeçenistan Lideri Kadirov, “Rusya, Myanmar yönetimini desteklerse Rusya ile beraber olmam” dedi.

Arakan'da Müslümanlara uygulanan katliam ve zulüm devam ediyor. Bu zulme karşı dünyanın dört bir yanında Müslümanlar da seslerini yükseltmeye devam ediyor.

Çeçen Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un organize ettiği gösteride binlerce kişi Arakan'da yaşanan zulümü protesto etti. Kadın-erkek binlerce Müslüman taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla zulme tepkilerini gösterdiler.

Gösteriye 1 milyon kişi katılırken, Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov dikkat çekici bir konuşma yaptı.

kadirov2

"MYANMAR YÖNETİMİNİ DESTEKLERSE RUSYA İLE BERABER OLMAM"

Çeçen lider Ramzan Kadirov gösteride Rusya Lideri Putin'e Myanmar konusunda yazdığı mektubu okudu.
Kadirov Putin'e hitaben, “Eğer Rusya Myanmar yönetimini destekler tutum takınırsa bu durumda ben Rusya ile beraber olmam” açıklamasını yaptı.

Kadirov şöyle devam etti;
"Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin! Kafkaslar bölgesi Müslümanları olarak size Rusya ulusunun önder ve lideri olarak hitap ederek, Myanmar’daki Müslüman katliamını durdurmanızı talep ediyoruz. Sizden dünyadaki ağırlık ve otoritenizi kullanarak bu vahşete dur demenizi istiyoruz"

"TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Bu arada Instagram hesabında yayınlanan çekimde Türkiye’den de söz eden Kadirov şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Myanmar yönetimini Arakan Müslümanları katliamı nedeniyle kınama konuşması yaptığını biliyorum. Türkiye’nin Myanmar’a komşu ülkelerden kaçan Müslümanlara kucak açması çağrısında da bulundu.

Türkiye elinden geleni yaptı, ancak duruma etki edemediği ortada. Biz Çeçenistan olarak nasıl yardım edebileceğimizi yerinde belirlemek için Türkiye üzerinden heyetler gönderdik. Elimizden gelen yardımı biz de vermeye hazırız"

Kadirov ilk defa Rusya'ya kafa tuttu... ile ilgili etiketler Rusya Myanmar kadirov
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.