Kadir Suresi yerine hangi sure okunur? Kandil namazlarında okunan Kadir Suresi yerine okunacak sureler

Kadir Suresi, kandil namazlarında okunanan surelerin başında gelir. Bu akşam idrak edilecek olan Regaip Kandili namazı kılacak olan müslümanlar, Kadir suresini ezbere bilmiyorlarsa başka sureler de okuyabilirler. İnsanlar manevi bir haz yaşatan önemi ve anlamı büyük olan Kadir Suresi yerine kandil namazlarında hangi sure okunabilir?

Kadir Suresi yerine hangi sureler okunabilir sorusu, bu akşam Regaip Kandili namazı kılacak vatandaşların merakla araştırdığı bir konu oldu. Müslümanlar için her sure önemli bir yere sahip olsa da Kadir Suresi bunların en başında gelir. Peki, Kadir Suresi yerine hangi sureler okunabilir?

KADİR SURESİ YERİNE HANGİ SURELER OKUNABİLİR?

KADİR SURESİNİN KONUSU NEDİR?

Kur'an-ı Kerim'in Kadir gecesinde indiği apaçık vurgulanmıştır. Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu belirtilip, tan yeri ağarıncaya kadar süren bir selamet olduğundan bahsedilmiştir.

KADİR SURESİ NUZÜL

Kadir Suresi, Mushaf'ta doksan yedinci sırada yer almıştır. İniş sırasına göre bakıldığında ise yirmi beşinci sure olma özelliğini taşır. Abese suresinden sonra, Şems suresinden önce nazil olmuştur. Müfessirlerin çoğu ise Mekke devrinde indiğini belirtmektedir.

Kadir Suresi Okunuşu - Kadir Suresi Arapça Oku, Türkçe Anlamı, Meali Ve Fazileti

KADİR SURESİ FAZİLETİ

Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu geçmişten günümüze kadar akıllarda hep bir yer edinmiştir. Kur'an-ı Kerim'de geçen bu ayetler nedeniyle Kadir gecesinde eller semaya yükselir ve dualar edilir.

Kadir Suresinde yer alan ayetlerde, Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olup onda Allah'ın (C.C) izniyle meleklerin ardarda indiği ve bundan dolayı fecrin doğuşuna kadar bütün geceyi mânevî bir huzur ortamının (selâm) kapladığı belirtilir. Bundan dolayı İslam alemi bu geceyi en verimli şekilde değerlendirmek için bolca ibadet etmektedir.

Bir hadis kaynağında yer alan bilgide, "Kadr sûresini okuyan bir kimseye ramazanda oruç tutup Kadir gecesini ihyâ eden kişi kadar ecir verilir" meâlinde bir hadis rivayet edilmiştir. (Zemahşerî, IV, 273; Beyzâvî, II, 611) Ancak bu rivayet sahih hadis kitaplarında yer bulmamıştır.

KADİR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr

2- Ve ma edrake ma leyletülkadr

3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr

4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

KADİR SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik.

2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?

3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.

5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.

Kadir Suresi yerine hangi sure okunur? Kandil namazlarında okunan Kadir Suresi yerine okunacak sureler ile ilgili etiketler Kandil kadir suresi kandil namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.