Kadıoğlu'ndan 'Pencere açmayın' uyarısına tepki

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, pazar günü için toz taşınımı uyarısı yapan ve 'Pencere açmayın' diyen Prof. Dr. Cemal Saydam'a tepki gösterdi. Kadıoğlu, "Çöpten bilgilere itibar etmeyin" ifadesini kullandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyeni atmosfer bilimcisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün için yapılan toz taşınımı uyarısı ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam'ın "Çok ciddi uyarı yapıyorum Sahra Çölü'nden çok yoğun toz çıkışı bekliyoruz. Toz ve bulutlu hava bugün (pazar), Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkili olacak. Yani virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacak. Taşıyıcıların etrafa saçabileceği virüs, çok uzaklara taşınabilir. Bugün özellikle batı bölgelerinde her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın. Hatta pencere bile açmayın" açıklamasına yanıt veren Kadıoğlu, penceresinin açık olduğu fotoğrafları paylaştı.

 

"ÇÖPTEN BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN"

 "Ahan da pazar günü pencereyi açtım. Nerede bu üfürülen toz?!" ifadesini kullanan Kadıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belgesiz bilgisiz sırf başka bir konudaki ünvana dayalı olarak güya tahmin olur mu? Hep derim her malın bir mal alıcısı var. Çöpten bilgilere itibar etmeyin ya. Bu ülkemin meteoroloji hocaları, kurumu var. Seçici olun!"

 Kadıoğlu'ndan 'Pencere açmayın' uyarısına tepki

Kadıoğlu'ndan 'Pencere açmayın' uyarısına tepki ile ilgili etiketler Mikdat Kadıoğlu çöl tozu cemal saydam
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.