Kadınlara yönelik ayrımcı tavırlarıyla bilinen rahibe mahkemeden şok karar

İngiltere'de ilk kadın piskoposun atanmasına karşı çıkmasıyla bilinen rahip Rev Williamson zorla emekli edildiği yönünde açtığı davayı kaybetti. Williamson Kadınların din görevlisi olarak atanmasının İncil'de yerinin olmadığını savunuyordu.

İngiltere'de ilk kadın piskoposun kutsanmasını engelleyen ve sonrasında zorla emekli edildiğini iddia eden rahip Paul Williamson açtığı davayı kaybetti.

72 yaşındaki Rev Williamson, 70 yaşında emekli olduktan sonra ilk olarak 2019 yılında bir yaş ayrımcılığı davasını kaybetti. İstisnai durumlar olmadıkça tüm rahipler İngiltere Kilisesi kurallarına göre 70 yaşında emekli oluyor. Williamson bir mahkeme raporunda, kadınların din adamlarına atanmasına ilişkin dini inançları nedeniyle ayrımcılığa uğradığına inandığını söyledi.

Mahkemeyi kaybeden rahip kadınların din adamı olarak atanmasının İncil'e aykırı olduğunu iddia ediyor.

2018'in Kasım ayında 70 yaşına giren rahip görevine devam etmek istese de Londra Piskoposluğu görevini sadece 2019'un Nisan ayına kadar uzatmaya karar verdi.

2019'un başlarında mahkeme, Rev Williamson'ın yaklaşan emekliliğiyle ilgili düşüncelerden 'sıkıntılı' olduğu düşüncesiyle rahip için akıl sağlığı desteği istedi. Williamson, adnti depresan tedavisine başlamasına rağmen danışman istemedi.

Dini görevine 1972'de başlayan Rev Williamson, kadınlara yönelik ayrımcılık içeren ifadeleriyle biliniyor. Williamson, ilk kadın piskoposun atanmasına karşı çıkarak bunun İncil'e aykırı olduğunu iddia etmişti.

Kadınlara yönelik ayrımcı tavırlarıyla bilinen rahibe mahkemeden şok karar ile ilgili etiketler İngiltere rahip mahkeme Rev Williamson
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.