KADEM'den Fransa'nın skandal kararına sert tepki!

Kadın ve Demokrasi Derneği, Fransa'nın başörtülü sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılımını yasaklamasına sert tepki gösterdi. KADEM'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Uluslararası kamuoyunu Fransa'nın antidemokratik uygulamalarına karşı çıkmaya ve kadınların yanında olmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Fransa, başörtülü sporcular için skandal bir karara imza attı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na başörtülü sporcuların katılımı yasaklandı.

Kadın ve Demokrasi Derneği, Fransa'nın Müslüman kadınları hedef alan dışlayıcı kararına sert tepki gösterdi.

KADEM'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"Fransa'nın, Başörtülü sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılımını yasaklaması; Müslüman kadınları hedef alan baskıcı ve dışlayıcı kararlarının sonuncusu... Uluslararası kamuoyunu Fransa'nın antidemokratik uygulamalarına karşı çıkmaya ve kadınların yanında olmaya davet ediyoruz."

Bir başka paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

"Fransa'nın başörtülü sporcular için getirdiği Olimpiyat Oyunları yasağı, kadınlara yönelik ayrımcılık ve hak ihlalidir. Oysa spor yapmak her kadının hakkıdır. Başörtülü sporcular için adalet!"

KADEM'den Fransa'nın skandal kararına sert tepki! ile ilgili etiketler KADEM Fransa başörtüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.