Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok!

Çanakkale 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde SİT alanlarındaki talanının hala devam ettiği görüldü. Henüz ortaya çıkarılamayan şehitlerin mezarlarının olduğu ve imarı olmayan arsalarda kaçak yapılaşmanın seçim öncesi daha da arttığı ifade edildi. Çanakkale Valiliği’nin CİMER ve BİMER üzerinden artan şikayetler üzerine yeniden soruşturma başlattığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türk milleti 18 Mart 1915’te her yaştan binlerce şehit vererek Çanakkale’de çok büyük bir zafer kazandı.

Çanakkale'nin emperyalist tarafından işgali tarihe altın harflerle yazıldığı gibi ”Çanakkale geçilmez”gerçeği tüm dünyaya ispat edildi.

Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok!

 

BÜYÜK ZAFER ÇOŞKUYLA KUTLANDI ANCAK…

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutlandı. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda,Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca yürütülen etkinlikleri kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi.18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri, bu yıl “Şan, Şeref, Tarih Bizim, Bizim Çanakkale” temasıyla gerçekleştirildi.

Öte yandan tarihi zaferin yıldönümünde çoşku, sevinç ve hüznün yanında Çanakkale'de en kanlı kara savaşlarının yaşandığı Gelibolu'ya bağlı Bolayır'da, SİT alanlarında kaçak yapılaşmanın devam ettiği anlaşıldı.

Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok! - Resim : 2

SUPERHABER YAZDI VALİLİK EL KOYDU

Çanakkale Kara Savaşları’nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Binbaşı Fethi Bey'in komutasındaki 27.Piyade Tümeni'nin savaştığı Bolayır’da her gün artan kaçak yapılaşma, Cimer'e kadar şikayet konusu olmuştu.

Onbinlerce Mehmetçiğin şehit olduğu Bolayır'da henüz ortaya çıkmayan şehitlerin mezarlarının olduğu biliniyordu.

Bu imarı olmayan arsaların başta arazi sahipleri olmak üzere, muhtar ile emlakçılarla ranta kurban edildiği iddia edilmişti.

Yine kaçak olarak yapılan ve bir kaç haftada dikilen binaların olduğu arazilerin, şehit kanları ile sulandığı ve değil bina dikilmeyi, tarıma dahi kapalı olması gerektiği ifade edilmişti.

Bu acı durumu SuperHaber, ”Gelibolu’da SİT alanları işte böyle talan ediliyor!” ve “Şehitlerin kemiklerini sızlatan acı manzara…” başlıkları ile haber yapmıştı.

Haberimimizin ardından Çanakkale Valiliği duruma el koymuş ve soruşturma başlatmıştı.

 

Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok! - Resim : 4

 

ŞEHİT MEZARLARI ÜZERİNDEKİ RANT ARTARAK SÜRÜYOR…

SuperHaber’in haberinin ardından Çanakkale Kara Savaşları’nın yapıldığı yerlerdeki rant amaçlı kaçak yapılaşmanın durduğu belirtilmişti.

Ancak Çanakkale 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde SİT alanlarındaki talanın devam ettiği ortaya çıktı.

Gelibolu Bolayır’da, henüz ortaya çıkarılamayan şehitlerin mezarlarının olduğu ve imarı olmayan arsalarda kaçak yapılaşmanın seçim öncesi daha da arttığı ifade edildi.

Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok! - Resim : 6


ÇANAKKALE VALİLİĞİ YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu arada SuperHaber’in elde ettiği bilgi ve fotoğraflara göre özellikle Bolayır’da arsa niteliğindeki imarsız arazilerin çok yüksek fiyatlarla satıldığı ve Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan SİT alanlarında, onlarca kaçak yapılaşma olduğu belirlendi.

CİMER ve BİMER’e yapılan şikayetler üzerine Çanakkale Valiliği’nin yeniden inceleme ile soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok! - Resim : 7

Kaçak yapılaşma sürüyor... Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok! ile ilgili etiketler Çanakkale Gelibolu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.