Kaçak maç yayınları sona eriyor... TFF, korsanla mücadelede tek yetkili

İnternetten kaçak yayınlanan maç yayınları için alınan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayın hakları beIN Sports'un elinde olan Süper Lig maçlarını kaçak yollardan yayınlayan internet sitelerine erişim engeli geliyor. Türkiye Futbol Federasyonu korsanla mücadelede radikal önlemler alacak.

Türkiye Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş beIN Sports'un uzun süredir mücadele ettiği kaçak maç yayınları konusunda tarihi adım atıldı... İnternetten kaçak yayınlanan maç yayınları için alınan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL ve benzeri şeklinde) erişimin engellenmesine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından karar verilecek.

Kaçak maç yayınları sona eriyor... TFF, korsanla mücadelede tek yetkili

TÜM YETKİ TFF'YE VERİLDİ

Yayın hakkı olmadığı halde futbol maçlarını bedava ya da çok düşük ücretlerle internet üzerinden izleyicilere sunan uygulama ve sitelerini takip etmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde yeni birimler kurulacak.

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ekim ayında TBMM Başkanlığına sunulmuştu. Teklifle, canlı spor etkinliklerinde çevrim içi korsan yayınlarla mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Kaçak maç yayınları sona eriyor... TFF, korsanla mücadelede tek yetkili ile ilgili etiketler Resmi Gazete TFF kaçak yayın korsan yayın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.