Kaçak göçmenler nereye şikayet edilir? Kaçak, düzensiz göçmen ihbar hattı!

Kaçak, düzensiz göçmen ihbar hattı! Göçmen ihbar hattı kaç, numarası ne? Türkiye'de düzensiz göç politikaları veya kaçakçılar tarafından kara, deniz ve hava ulaşımları ile ülkemize kaçak olarak giriş yapan göçmenlerin nereye şikayet edileceği merak ediliyor. Ülkemizde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER)'ne şikayet gerçekleştirebilirsiniz. Peki, kaçak göçmenler nereye şikayet edilir? Göçmen ihbar Hattı numarası kaç, ne? ALO 157 İhbar hattı...

Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER), İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak Türkiye'de yaşayan yabancılara vize, ikamet izni, uluslararası koruma ve geçici koruma gibi konulardaki sorularına cevap veren önemli bir birimdir. Ayrıca, insan kaçakçılığı ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespiti ve denizde kurtarılma operasyonları için de ihbar ve yardım hattı olarak görev yapmaktadır. Bu yazıda, YİMER'in önemi ve iletişim bilgileri hakkında detaylı bilgileri siz değerli vatandaşlarımıza sunacağız.

Kaçak göçmenler nereye şikayet edilir? Kaçak, düzensiz göçmen ihbar hattı!

Kaçak göçmenler nereye şikayet edilir? Kaçak, düzensiz göçmen ihbar hattı!

Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER), Türkiye'de yaşayan yabancıların vize, ikamet izni ve diğer konulardaki sorularına cevap verirken, aynı zamanda insan kaçakçılığı ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının yardımına koşan önemli bir birimdir. Türkçe'nin yanı sıra çeşitli dillerde hizmet sunarak iletişimi kolaylaştıran YİMER, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vererek mağdurların güvenliğine katkı sağlamaktadır. Bu hizmet, Türkiye'deki göçmenler için önemli bir destek ve güvence kaynağıdır.

YİMER, yalnızca vize ve ikamet izni gibi konularda değil, aynı zamanda insan kaçakçılığı ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespiti ve denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik ihbar ve yardım hattı olarak da faaliyet gösterir. Bu sayede, mağdurların acil yardım alabilmesi için 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Kaçak göçmenler nereye şikayet edilir? Kaçak, düzensiz göçmen ihbar hattı! - Resim : 2

Göçmen ihbar hattı numarası kaç? Düzensiz göçmen ihbar hattı numarası!

Yurtiçinden YİMER'i aramak için 157 numarasını kullanabilirsiniz. Yurtdışından ise +90 312 157 11 22 numaralı telefonu arayarak YİMER'e ulaşabilirsiniz.

YİMER nedir, amacı ne?

Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER), Türkiye'de yaşayan yabancılara yönelik çeşitli konularda bilgi ve hizmet sağlayan bir birimdir. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren YİMER, vize, ikamet izni, uluslararası koruma ve geçici koruma gibi konulardaki soruları cevaplamak üzere hizmet verir.

Kaçak göçmenler nereye şikayet edilir? Kaçak, düzensiz göçmen ihbar hattı! ile ilgili etiketler göçmen kaçakçı Göç İdaresi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.