Kabukları atmayın!

Meyveleri yeriz ve kabuklarını hiç düşünmeden çöpe atarız; ancak kabuklarının sandığımızdan çok daha fazla fayadsı var. Örneğin; muz kabuğu diz ağrılarına iyi gelirken, karpuz kabuğu ise diş etlerine masaj etkisi yapıyor.

Muzun kabuğunu akneleri geçirmek üzere, üstüne sürebilirsiniz. Diz ağrılarının geçmesine yardımcı olmak için muz kabuğuyla dizleri ovun. Ayrıca içindeki potasiyum ve yağlarla çok iyi bir ayakkabı cilasıdır.

Diş etine karpuz kabuğu elma, karpuz gibi sert meyveler mekanik temizlik sağlayıp, ağızda çürüklere sebep olan asit miktarını azalttığı gibi diş etlerine de masaj etkisi yapar. Karpuz kabuğunun beyaz kısmını çiğneyip gargara yaparsanız ağzınızın içini temizler.

Kış mevsimi geliyor. Bu mevsimde evlere en çok giren meyve portakal. Bunun yanında limonda her zaman evlerde bulunur ve sık kullanılır. Eğer bu iki meyvenin kabuklarını atıyorsanız sakın atmayın. Onlardan farklı şekillerde yararlanabilirsiniz.

Limon ve portakal kabuklarını saç diplerinizi rahatlıkla sürebilirsiniz. Özellikle kuru saçlar için bu kabuklar doğal bir nemlendirici olacaktır.

Kabukları atmayın! ile ilgili etiketler meyve vitamin kabuk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.