'Kabe'yi aşağılayanların o teröristlerden farkı yoktur'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyona sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Kabe'yi aşağılayanların, bu mabedimizi asırlar evvel mancınıklarla vurup yıkan Yezid'in askerlerinden, Ebabil kuşlarınca kafalarına taş yağdırılan Yemen Valisi Ebrehe ve askerlerinin durumundan, hatta 20 Kasım 1979'da Kabe'yi işgal eden teröristlerden hiç mi hiç farkı yoktur." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kişisel Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Kabe'ye yapılan saygısızlık ve hakarete sert çıktı, "Be hey kalpsizler, kuldan utanmıyorsanız bari Allah'tan korkun.Bizden uzak, feci sonunuza da yakın durun." dedi.

Bahçeli, 2021 Yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanacak olmasının kendisini menun ettiğini belirtti, "2021 yılı "Bizim Yunus" olarak anılacak, yurt içinde ve yurt dışında "Dünya Dili Türkçe" adıyla kampanyalar tertip edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

Millete ve maneviyata sövenleri el birliği edip övenler, emel birlikteliğine heves edenler aydın değil, asalaktır. Merhum Cemil Meriç isabetle demişti ki: "Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır." Acıklı olsa da ne kadar doğru bir tespit değil mi?

Geçtiğimiz Cuma günü, Kâbe resmi üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ temalı paçavra asılması aydınım diyen hiç kimseyi de rahatsız etmemiştir. Bu alçak olayın faillerinin ne öğrencilikle, ne eğitimle, ne ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantıları yoktur.

Kabe'yi aşağılayanların, bu mabedimizi asırlar evvel mancınıklarla vurup yıkan Yezid'in askerlerinden, Ebabil kuşlarınca kafalarına taş yağdırılan Yemen Valisi Ebrehe ve askerlerinin durumundan, hatta 20 Kasım 1979'da Kabe'yi işgal eden teröristlerden hiç mi hiç farkı yoktur.

"ALLAH'TAN KORKUN, BİZDEN UZAK, FECİ SONUNUZA YAKIN OLUN"

Kabe-i Muazzama'ya hakaret edenleri lanetliyorum.Görülen ve görülmeyen faillerinin hukuk ve maşeri vicdan karşısında hak ettikleri cezaları bulacaklarına yürekten inanıyorum. Be hey kalpsizler, kuldan utanmıyorsanız bari Allah'tan korkun.Bizden uzak, feci sonunuza da yakın durun.

YUNUS EMRE YILI MESAJI

Bu vesileyle şahsımı ve milletimizi sevindiren bir gelişmeyi de özellikle paylaşmak istiyorum. 30 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yayınlanan bir Genelge'yle 2021 Yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanacağı ilan edilmiştir.

2021 yılı "Bizim Yunus" olarak anılacak, yurt içinde ve yurt dışında "Dünya Dili Türkçe" adıyla kampanyalar tertip edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Merhum Necip Fazıl Kısakürek, Yunus'la ilgili olarak yazdığı şiirlerden birine "Bizim Yunus" başlığını seçmişti: "Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş; toprakta devrilmiş, göğe çömelmiş… Bizim Yunus, Bizim Yunus… Sayıları silmiş, BİR'e yönelmiş, Bizim Yunus, Bizim Yunus…"

Yunus Emre'nin yaşadığı çağ, 13. asrın sonları ile 14. asrın ilk çeyreğidir. Sadece yaşadığı zamana değil çağların damarına girerek insanlığa huzur ve umut aşılamıştır. Dost, onda gönülde ağırlanır: "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim." diyen de odur.

'Kabe'yi aşağılayanların o teröristlerden farkı yoktur' ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli MHP Boğaziçi Üniversitesi Kabe provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.