Kabaktepe: Biz İstanbul'u kaybetmedik

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe, "Biz İstanbul'u kaybetmedik. Büyükşehir belediye başkanlığı dışındaki 24 ilçe belediyesini baz aldığımızı bunların altı çok dolu. İstanbul'u kaybetmedik. Birinci ve ikinci seçim arasında bir fark var. 2024'te o farkın kapandığını göreceksiniz." dedi.

Kabaktepe HaberTürk'te katıldığı programda gazeteciler. Mehmet Akif Ersoy, Nagehan Alçı ve Hasan Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

Göreve geldiği günden sonra İstanbul'da merak edilen bir siyasi kimliğe sahip olan Osman Kabaktepe, İstanbul İl başkanlığı teklifinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini ve bu anı ömür boyu unutmayacağını söyledi.

İşte programda Kabaktepe'nin gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlardan bazıları:

Mehmet Akif Ersoy: Sizi kamuoyu merak ediyor. Ne zaman katıldınız AK Parti'ye?

Kabaktepe: AK Parti bir dava, hareket, siyasi düşünce. 11 milyonun üzerinde üyesi var. 26 milyon oy almış. Bu açıdan bakarak mevzuları değerlendirmek lazım. Benim AK Parti'yle ilişkim 20 yıl öncesinden başlıyor. Siyasetin mutfağında bulundum. STK'larda görev aldım. AK Partililiği gönlünde, zihninde, kafasında barındırmakla ölçtüğümüz bir sistematik içinde bakıyoruz.

Hagehan Alçı: Kamuoyu şunu merak ediyor. AK Parti'ye yakın, AK Parti'nin bünyesindeki STK'larda çeşitli görevlerde bulundunuz. İstanbul İl Başkanlığı çok kritik bir görev. O görev nasıl geldi? Arka planı neydi?

"Ben partiliydim, aktif olarak siyasetin içerisindeydim, resmi olarak teşkilatta yoktum. Seçim öncesinde de, seçim esnasında da, sahada da çalışıyordum. Bana teklif Cumhurbaşkanlığımızın özel kalemi tarafından kongremizden 1 hafta önce arandım."

CUMHURBAŞKANI'NDAN GELEN TEKLİF

"Cumhurbaşkanımız size il başkanlığı görevi teklif ettiğinde ne düşündünüz, diye bir soru gelmişti. İnsanın hayatında bazen kelimelerle ifade ettiğiniz zor anlar olur. İstanbul çok özel bir şehir. AK Parti de Türkiye'de sessiz devrimi, geleceği inşa edecek partimiz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın genel başkanı olduğu Ak Parti'nin İstanbul il başkanlığının bana verilmiş olması ömür boyu unutamayacağım bir andır. Haberin benim açımdan duymamla, kongre süresindeki zamanı 1 hafta sürprizse sürpriz sayabiliriz."

Mehmet Akif Ersoy: AK Parti İstanbul'da iki kez seçim kaybetti. O seçimi niye kaybettiniz? Neden bu kadar uzun süre sonra İstanbul İl Başkanlığı değişti? Değişiklik ne getirecek?

Kabaktepe: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybettik. Bunun altını çizerek söylüyorum. Biz İstanbul'u kaybetmedik. Büyükşehir belediye başkanlığı dışındaki 24 ilçe belediyesini baz aldığımızı bunların altı çok dolu. İstanbul'u kaybetmedik. Birinci ve ikinci seçim arasında bir fark var. 2024'te o farkın kapandığını göreceksiniz. Siyasetteki değişim ve dönüşümleri sadece seçimler üzerinden okumak ne kadar doğru olur? AK Parti'de il başkanlığı değişimi yapılması kongrede uygun görüldü. Partimiz kongre süreçleri itibarıyla bu değerlendirmeyi yapmıştır. Bu değişimlerin doğal ve olağan olduğunu söylüyorum. Önceki yönetim, sonraki yönetim gibi cümle dağarcığımda böyle bir cümlenin olmadığını ifade edeyim. Ben AK Parti'nin 1,5 ay önceki kongresinde seçilmiş il başkanı olarak 20 yıldır hizmet eden başkanlarımla gelecek 20 yılını başarılı kurmak için diye bakıyorum."

Nagehan Alçı: AK Parti İBB'deki ilk seçimi küçük bir farkla kaybetti. Sizce ikinci seçimi zorlamak doğru bir karar mıydı?

Kabaktepe: "Ben süreci öyle görmüyorum. Bu hukuki bir süreç. Halkın tavrı saygı duyacağımız bir şey. Biz hem yenildiğimiz hem de yendiğimiz tablodan okuruz. Biz o gün de, bu gün de tablonun oluşmasında ana etken olan halkımızla konuşuyoruz. Gençlerimizin, kadınlarımızın bu tabloyu nasıl okuduklarını öğreniyoruz. Yol haritasının işaretlerini çıkarıyoruz. Halkımız bu seçimi nasıl okudu? Halkımız bu süreci birinci seçim, ikinci seçim içerisinde kendisi farklı değerlendirdiği için o sonucu verdi. Burada kilit olan şey AK Parti'nin kazanıp, kaybetmesi değil. Halkımızın bakış açılarındaki farklılıklar ve beklentileri. Biz bunların hepsini aldık. O gün üzerinden 2 yıl geçti. Çok şey değişti İstanbul'da. Biz 2019'da aldığımız cevapla 2023'e hazırlanmıyoruz."

Kabaktepe: Biz İstanbul'u kaybetmedik ile ilgili etiketler İstanbul kabaktepe Ak Plarti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.