KAAN jet uçağıyla ilgili bir işbirliği de Ukrayna ile yapıldı

Türkiye, milli muharip uçak KAAN ile ilgili Azerbaycan ile yaptığı işbirliği anlaşmasının ardından bir imza da Ukrayna ile atıldı. Buna göre, Ukrayna ile KAAN’ın motoru konusunda işbirliği yapıldı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ankara’da TUSAŞ’ın tesislerinde düzenlen “İstikbalin Yüzyılı” tanıtım programına katılan yabancı temsilciler arasında yer aldı.

KAAN jet uçağıyla ilgili bir işbirliği de Ukrayna ile yapıldı

Etkinlikten sonra açıklama yapan Büyükelçi Bodnar, “Türkiye dünyanın önde gelen havacılık güçleri arasında yerini almıştır.” ifadesini kullandı. Türkiye ile Ukrayna arasındaki savunma sanayii iş birliklerine de dikkat çeken Büyükelçi Bodnar halihazırda AKINCI TİHA, ATAK-2 ve ANKA-3 projelerindeki iş birliğine dikkat çekti. Ayrıca Bayraktar KIZILELMA projesinde de Ukrayna ile motor konusunda iş birliği yapılıyor.

Büyükelçi ayrıca Milli Muharip Uçak KAAN projesinde de iş birliği yapıldığını açıkladı. Defence Turk tarafından edinilen bilgiye göre ise bahse konu iş birliğinin kapsamı diğer projelerdeki iş birlikleri ile benzerlik göstermektedir. Ukrayna ile KAAN jet uçağının motoruna yönelik yapılan iş birliğinin detayları ise bilinmiyor.

Ukrayna ile Türkiye, Milli Muharip Uçak KAAN projesinde motor için iş birliği yapıyor. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ankara’da TUSAŞ’ın tesislerinde düzenlen “İstikbalin Yüzyılı” tanıtım programına katılan yabancı temsilciler arasında yer aldı. Etkinlikten sonra açıklama yapan Büyükelçi Bodnar, “Türkiye dünyanın önde gelen havacılık güçleri arasında yerini almıştır.” ifadesini kullandı.

KAAN jet uçağıyla ilgili bir işbirliği de Ukrayna ile yapıldı ile ilgili etiketler ekonomi Ukrayna Akıncı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.