Jüpiter Koç burcunda!

Astrolog Hande Güç Onur Yazdı...

 

İçinizden bir ses "Birsey yapmalı !" diyecek ;) #JüpiterKoç

Transitler gelir geçer beraberlerinde de döngüleri taşırlar. An itibariyle de Jüpiter yine 0 derece Koç Burcuna geçiş yapmış durumda.Yine diyorum çünkü Retro hareketiyle Balık Burcuna son bir kez uğramıştı, zaten Koç'taydi kendisi daha önce. 11 Mayis 27 Ekim arasi 8 dereceye kadar ilerlemiş ve Retro hareketine geçmişti. Bu geçmiş dönemde edindiğiniz veya kaçırdığınız fırsatlar tekrar gündeminize gelebilecek önümüzdeki günlerde. Bunu da muhtemelen 15 Şubat'a kadar deneyimlemiş olacaksınız kurulan zaman köprüsüne göre...

Jüpiter Koç burcunda!

Elbet herkes bu transitten etki alıyor olacak haritasindaki konumlara göre ama  en yoğun etkiyi Koç, Aslan ve Yay burçları ile, ikincil olarak da İkizler ve Kova Burçları alıyor olacak. Jüpiter iyicil nitelendirilen bir gezegendir bu anlamda bazı şans ve firsatlara açık olacağınızı söyleyebiliriz. Jüpiter değdiği her noktada büyütme, genişletme enerjisi taşıyacaktır. Bu zaman zaman bereket olarak yansısa da, bazen abartı da verebilecektir. Yine koç temasını düşünürsek sabırsız, aceleci, daldan dala atlayan, hareketli, enerjik, egolu, kibirli enerjilerin çalışmalarında da bir abartı yaşatabilecektir. Bu anlamda elbette kontrollü olabilmek de önem kazanacak.

Pek çok ateş grubu için yeni başlangıçlar, atılımlar, girişimler için cesaret verici bir transit olacağını söyleyebiliriz. Hevesimizin çabuk kaçmamasına, basladiklarimizi yarim birakmamaya, aşırı iyimser bakış açısında olup yanılmamaya, ego ve kibire düşmemeye dikkat etmeliyiz. Yani var olan şans enerjisini doğru ve sağlam adımlarla kullanmaya dikkat etmeliyiz.

Yalan yok Balık enerjisi, Retro Mars derken enerjimiz yerlerdeydi. Jüpiter Koç geçişi biraz bu anlamda yüzümüzü güldürecek. Dev gezegen Jüpiter, Koç'un o enerjik yapısını bizlere yansıtıp biraz canlılık katacak çok şükür.

Tabi dünya açısından bakınca da Koç ve yöneticisi Mars'ın yapısını düşünürsek liderler, savaşlar, sporcular, yangınlar, patlamalar, çatışmalar, kavgalar gündem yaratabilecektir. Yeni liderler çıkması, savaşlarda, yangınlarda, volkanik ve diğer patlamalarda artış yaşanması...

Ülkemiz adına da yeni bir liderin şekillenecegi bir süreç getirebilir bu dönem.

Jüpiter bolluk, bereket, şans getirendir evet ama bu tabi genel bir yorum. Değdiği yeri büyütür diyoruz, bu durumda nereye değdiği çok önemli tabi :) Herkesin harita dinamigine göre etkileri farklı olacaktır. Dürtüselligi kontrol etmek ve dengede kalmak bu dönemde yine çok önemli olacaktır.

16 Mayis'a kadar Koç seyri devam edecek olan Jüpiter, ardından Boğa Burcuna geçerek bu sefer de Toprak burçları olan Oğlak, Başak ve Boğa için fırsat rüzgarlarini estiriyor olacak.

Herkese keyif ve güzellikler getirmesi dileğimle :)

 

 

Diğer Yazıları