Judy Garland hangi alanda yıldız? Hadi 5 ekim ipucu! 12.30 sorusunun cevabı

Judy Garland hangi alanda yıldız? Turkcell'in popüler sosyal medya uygulaması olan Hadi herkes tarafından büyük rağbet görüyor. Bugün başlayacak olan yarışmanın bir sorusunun ipucu yayınlandı. Kullanıcılar ise Hadi ipucunu araştırmaya başladı. Peki Judy Garland hangi alanda yıldız? Detaylar haberimizde...

Judy Garland hangi alanda yıldız? Herkes tarafından büyük ilgi gören Hadi vazgeçilmez uygulamalar arasında yer alıyor. Hadi'de bugün ilk yarışma saat 12.30'da başlayacak. Kullanıcılar ise Hadi ipucunu araştırma yapıyorlar. Peki Judy Garland hangi alanda yıldız? 5 Ekim 12.30 Hadi ipucu! Merak edilen detaylar haberimizde...

Judy Garland hangi alanda yıldız? Hadi 5 ekim ipucu! 12.30 sorusunun cevabı

Frances Ethel Gumm ya da sahne adıyla Judy Garland (d. 10 Haziran 1922, Grand Rapids, Minnesota, ö. 22 Haziran 1969) Amerikalı oyuncu, şarkıcı.

Oz Büyücüsü'yle (1939) sinemaya çocuk yıldız olarak başlayan, Somewhere over the rainbow şarkısıyla tüm dinleyenleri ağlatan Hollywood oyucularındandır. Mickey Rooney ile bir ikili oluşturmuşlardır. Birkaç kez intihara teşebbüs etmiştir. 1969'da aşırı dozda ilaçtan ölmüştür. Aktris Liza Minelli'nin annesidir.


Filmografi
1936: Every Sunday
1936: Pigskin Parade
1937: Broadway Melody of 1938
1937: Thoroughbreds Don't Cry
1938: Everybody Sing
1938: Love Finds Andy Hardy
1938: Listen, Darling
1939: Oz Büyücüsü
1939: Babes in Arms
1940: Andy Hardy Meets Debutante
1940: Strike Up the Band
1940: Little Nellie Kelly
1941: Ziegfeld Girl
1941: Life Begins For Andy Hardy
1941: Babes on Broadway
1942: For Me And My Gal
1943: Presenting Lily Mars
1943: Girl Crazy
1944: Meet Me in St. Louis
1945: The Clock
1946: The Harvey Girls
1946: Ziegfeld Follies
1946: Till The Clouds Roll By
1948: The Pirate
1948: Easter Parade
1949: In The Good Old Summertime
1950: Summer Stock
1954: A Star Is Born
1960: Pepe
1961: Nüremberg Duruşması
1962: Gay Purr-ee
1963: A Child Is Waiting
1963: I Could Go On Singing
1967: Valley of the Doll

İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

O zaman Hadi.

Hadi internet yarışması 165 bin lira kazandırdı

Mobil uygulama üzerinde canlı, sunuculu ve gerçek para ödüllü bilgi yarışması ‘Hadi’ ile kazanma heyecanı BiP'te başladı. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre yarışmalarda 165 bin TL’nin üzerinde ödül dağıtıldı. Mobil cihazlardan oynanabilen, canlı yayında para ödüllü bilgi yarışması fikri ile yola çıkan Vipme, BiP’in stratejik iş ortağı olarak ‘Hadi Bilgi Yarışması’ ile kullanıcılar artık diledikleri yerden mobil cihazlarıyla yarışıp, para ödüllerinin sahibi olabiliyor.

Hadi Nedir?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

OZ BÜYÜCÜSÜ (FİLM, 1939)

The Wizard of Oz 1939 yapımı Amerikan fantastik müzikal film. Esasen Victor Fleming tarafından yönetilmiştir. Ve senaryosunun büyük çoğunluğu Florence Ryerson ve Edgar Allan Woolf tarafından yazılmıştır. Ayrıca kapanış jeneriğinde ismi geçmeyen kişilerin işbirliğiyle yazılmıştır. Metro-Goldwyn-Mayer yapım şirketi tarafından yapılmış ve piyasaya çıkmıştır. Yazar L. Frank Baum'un 1900 senesindeki kitabı Oz büyücüsü'nden filme uyarlanmıştır. Yazar film yayınlanmadan 20 sene önce ölmüştür.[1] Filmin oyuncuları Judy Garland, Ray Bolger, Jack Haley, Bert Lahr and Frank Morgan, with Billie Burke, Margaret Hamilton, Charles Grapewin, Clara Blandick ve the Munchkins rolünde oynayan Singer Midgets'dir. Technicolor tarafından üretilen özel efektlerin kullanımı kayda değerdir. Fantastik hikâyesi ve alışılagelmedik karakterleriyle, The Wizard of Oz yıllar boyunca tüm zamanların en çok bilinen filmlerinden biri ve gerçek bir klasik olmuştur. Bununla beraber, fazla sayıda olumlu eleştiri toplaması ve Akademi Ödülleri kazanmasına rağmen, film başlangıçta gişe geliri olarak yapımcı firmanın elinde patlamıştır.

Film o zamanlar MGM'nin en pahalı prodüksiyonuydu. Stüdyo ilk yayınlanmasında istediği gişe gelirini elde edemeyince filmi tekrar yayına soktu. Film müziği "Over the Rainbow" En İyi Özgün Şarkı Akademi Ödülünü kazandı. Ve filmin kendisi de birkaç Akademi Ödülü adaylığı kazandı. Bunların içerisinde En İyi Film ödülü de vardır. Televizyonlar filmi 1956 senesinde yayınlamaya başladı. Ve filmin kendine büyük bir izleyici kitlesi buldu. Bundan dolayı televizyonlar yıllık bir gelenek olarak filmi yılda bir kez yayınladılar ve filmi halka tekrar tanıttılar. Bu da The Wizard of Oz'un en ünlü filmlerden biri olmasına yardım etti.[3] Kongre Kütüphanesi tarihte izlenen en çok film olarak The Wizard of Oz ismini vermiştir. Film çeşitli eleştiri yazıları ve popüler anketlerde, tüm zamanların en iyi filmleri listesinde ilk onda yerini alır. Ve filmden birçok unutulmaz alıntı modern Amerika ve dünya popüler kültüründe yerini almıştır.1971 yılında Ayşecik ve sihirli cüceler rüyalar ülkesinde adıyla yerli versiyonu çekilmiştir.

 

Judy Garland hangi alanda yıldız? Hadi 5 ekim ipucu! 12.30 sorusunun cevabı ile ilgili etiketler 5 Ekim hadi judy garland
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.