JSGA Askeri Öğrenci Alımı 2023! 770 Subay ve Astsubay Alımı! İşte aranan şartlar...

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA), askeri eğitim almaya ilgi duyan adaylar için 770 subay ve astsubay alımı yapacak. Başvurular büyük bir ilgiyle karşılanıyor. İşte JSGA öğrenci alımı başvuru şartları ve tarihi...

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA), askeri eğitim almaya ilgi duyan adaylar için 770 subay ve astsubay alımı yapacak. Başvurular büyük bir ilgiyle karşılanıyor. İşte JSGA öğrenci alımı başvuru şartları ve tarihi...

JSGA Askeri Öğrenci Alımı 2023! 770 Subay ve Astsubay Alımı! İşte aranan şartlar...

JSGA 2023 BAŞVURU TARİHİ

Adaylar Jandarma astsubay ve subay alımı için başvurularını 3 Temmuz tarihinden itibaren 25 Temmuz'a kadar belirtilen elektronik adres üzerinden online olarak yapabileceklerdir. Başvurular yalnızca elektronik ortamda kabul edilecektir.

JSGA BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

JSGA KONTEJYANLARI

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) bünyesinde Muvazzaf Subay olarak görevlendirilecek erkek adaylar için toplamda 200 öğrenci alımı yapılacak.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

JSGA Muvazzaf Subay alımı için adaylardan aşağıdaki asgari genel nitelikler ve özel şartlar aranacaktır:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

  2. Evli ve çocuklu olmamak veya kadınlarla nikahsız olarak birlikte yaşamamak.

  3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması.

  4. Silah taşıma veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engelinin bulunmaması.

  5. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

  6. Herhangi bir suç hükümlülüğünün olmaması.

  7. Alkol veya benzeri maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak.

  8. Kamu haklarından mahrum olmamak.

  9. Herhangi bir terör örgütü üyeliğinin olmaması.

Müracaat yapılan yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir. Bu durumda, 1 Ocak 2002 ve sonrasında doğan adaylar başvuru yapabilirler.

Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya mezuniyeti henüz tamamlanmamış olanlar ile yabancı ülke lise mezunları (denkliği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış) başvuruda bulunabilirler.

YKS TABAN PUAN ŞARTLARI

ÖSYM tarafından yapılan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları esas alınacaktır. Başvuru için adayların;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girmiş olmaları,

Alan Yeterlilik Testi (AYT) sonuçlarına göre belirli başarı sıralamasına sahip olmaları gerekmektedir. Eşit Ağırlık (EA) puanına göre en az 150.000'inci, Sayısal (SAY) puanına göre en az 150.000'inci ve Sözel (SÖZ) puanına göre en az 50.000'inci sırada yer almak şarttır.

JSGA BAŞVURU

Subay alımı başvuruları 3 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlamış olup 25 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapacak adayların belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları önemlidir.

JSGA askeri öğrenci alımı ile yetenekli ve vatansever adaylar, Türkiye'nin güvenliği ve geleceği için önemli bir görev üstlenme fırsatı bulacaklardır. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, ilgili tarihlerde başvurularını yaparak askeri eğitim almaya hak kazanabileceklerdir.

JSGA Askeri Öğrenci Alımı 2023! 770 Subay ve Astsubay Alımı! İşte aranan şartlar... ile ilgili etiketler Jandarma Sınav başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.