JPMorgan danışanlarına nakitte kalma tavsiyesinde bulundu

Finans kuruluşu JPMorgan, Fed'in para politikalarını sıkılaştırma eğiliminde olmasına ve ABD hazine kağıdı getirilerinin arttığına dikkat çekerek, mevduatları nakitte tutmanın en makul yatırım olacağı öngörüsünde bulundu.

ABD merkezli finans kuruluşu JPMorgan danışanlarına bu hafta sunduğu raporda, pandemi döneminde Fed'in varlık fiyatlarını yükselten teşviklerini azaltmasından dolayı yatırımcılarına para piyasası fonları ve hazine bonoları gibi likit varlıklarda kalmanın makul ve getirisi yüksek bir mevduat değerlendirme yöntemi olacağını aktardı.

JPMorgan'ın değerlendirmesine göre, para politikalarını sıkılaştıran Fed, Mart ayından başlayarak yıl boyunca dört defa faiz artırımına gidecek.

Yatırım seçeneğini hisse senetlerinden yana kullananların Fed'den piyasanın herhangi bir tökezlemesinde para politikalarını gevşetmesini beklememeleri gerektiği görüşünü aktaran JPMorgan, Fed'in enflasyon ile mücadelede piyasaların daralmasına müsaade edeceği kanaatini paylaştı.

JPMorgan ayrıca, 10 yıl vadeli hazine kağıdı getirilerinin şu an bulunduğu yüzde 1,76 seviyelerinden yüzde 3'e kadar yükselebileceği değerlendirmesini yaptı.

JPMorgan danışanlarına nakitte kalma tavsiyesinde bulundu ile ilgili etiketler jpmorgan Fed yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.