Jorge Jesus'un rakipleri parlatan sistemi

Kanarya'da Teknik Direktör Jorge Jesus'un büyük maçlarda tercih ettiği 3'lü savunma, sarı-lacivertli ekibin başına dert açtı. Fenerbahçe'de bir derbiyi daha farklı yenilgiyle kapatmanın üzüntüsü ve hayal kırıklığı yaşanıyor. Sezon başında büyük umutlarla göreve gelen Teknik Direktör Jorge Jesus'un derbilerde sıfır çekmesi kadar oynatmaya çalıştığı 3'lü savunmanın sürekli arızalar vermesi de gözlerden kaçmıyor.

Portekizli hocanın hem lig hem de Avrupa'da ısrarla oynatmak istediği 3'lü defans kurgusu hep başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bunun üzerine rakipler de bu sistem karşısında adeta şaha kalkıyor, yıldız gibi parlıyor.

BÜYÜK MAÇLARDA SORUN

Avrupa Ligi'nde Sevilla eşleşmesinde, ligde de derbilerde bu başarısızlık göze çarpıyor. Fenerbahçe eşleşmesi öncesi La Liga'da nerdeyse küme düşme hattına kadar inen Sevilla, 3'lü savunma karşısında sonuca gitti, tur biletini aldı. Sevilla'dan ayrılan Jorge Sampaoli, kovulmadan önce Jorge Jesus'u taktiksel olarak yenerek turu kaptı.

FORVETLER USTALAŞTI

Ligde ise son 4 ayda Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında toplam 9 gol yiyen sarı-lacivertliler, sıfır çekti. Bu 3 maçta da 3'lü savunma vardı. Milliyet'te yer alan habere göre; hepsinde de rakip forvetler yıldızlaştı. 2-0 mağlup olunan Trabzonspor deplasmanında Maxi Gomez attığı golle yıldızlaştı.

Kadıköy'de 3-0 kaybedilen Galatasaray derbisinde Icardi son 15 dakikada oyuna girip 1 gol, 1 asistle işi bitirdi. Önceki akşam da Beşiktaş'ta Cenk Tosun ikinci devrede arka arkaya attığı 2 golle öne çıktı, kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye gol attı. Aboubakar da geceye nokta koyan isim olarak Kadıköy'de herkesi üzdü. Beşiktaş'ın 4-2'lik galibiyetinde 3 golü forvetlerinden geldi.

Jorge Jesus'un rakipleri parlatan sistemi ile ilgili etiketler Jorge Jesus Fenerbahçe Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.