Joe Biden, ABD Başkanlık yetkilerini Kamala Harris'ten geri aldı

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin aktardığı bilgilere göre ABD Başkanı Joe Biden'a yıllık fiziksel muayenesi kapsamında kolonoskopi yapıldığı için anestezi altına girerken yetkilerini geçici olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretmişti. Ameliyattan çıkan Joe Biden, tekrar ABD Başkanlığı yetkilerini teslim aldı. Geçici olarak Biden'ın yetkilerini devralan Harris ise, ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın oldu.

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı basın açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'a yıllık fiziksel muayenesinin bir parçası olarak ABD'nin Maryland eyaletindeki Bethesda kentinde bulunan Walter Reed Tıp Merkezi'nde rutin bir kolonoskopi yapılacağını ve Biden'ın, anestezi altına alınacağını kaydetmişti. Biden, sorunsuz olarak ameliyattan çıkıp işinin başına döndü.

BIDEN, BIÇAK ALTINA YATTI

Biden'ın, anestezi altında olacağı kısa bir süre için yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devredeceğini belirten Psaki, "ABD'nin eski Başkanı George Bush'un 2002 ve 2007'de aynı prosedürü uyguladığı durumda olduğu gibi ve Anayasa'da belirtilen süreci takip ederek, Başkan Biden anestezi altında olduğu kısa bir süre için yetkiyi Başkan Yardımcısı Harris'e devredecek. Harris, bu süre zarfında Beyaz Saray'ın Batı Kanadı'ndaki ofisinden çalışacak" ifadelerini kullandı.

AMELİYATTAN ÇIKAN BİDEN, BAŞKANLIK YETKİLERİNİ GERİ ALDI

ABD Başkanı Joe Biden, yıllık fiziksel muayenesi kapsamında kolonoskopi için verilen anestezinin etkisinden çıkar çıkmaz Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e devrettiği Başkanlık görevini devraldı. ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın olan Harris’in başkanlık görevi kısa sürdü.

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Biden’ın yerel saatle yaklaşık 11.35’te Başkan Yardımcısı Harris ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Ron Klain ile telefonda görüştüğünü ve Harris’ten Başkanlık görevlerini devraldığını ifade etti. Psaki, Biden’ın keyfinin yerinde olduğunu ve rutin fizik muayenesinin geri kalanı tamamlanana kadar Walter Reed Tıp Merkezi'nde kalacağını açıkladı.

Öte yandan Harris’in başkanlık görevi yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü. Harris, ABD’de Başka Yardımcısı olarak görev yapan ilk kadın olurken, ülkenin yaklaşık 250 yıllık tarihinde hiç kadın başkan olmadı.

Joe Biden, ABD Başkanlık yetkilerini Kamala Harris'ten geri aldı ile ilgili etiketler Ameliyat biden KAMALA Harris başkanlık yetki ilk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.