Joachim Löw'den Mesut Özil açıklaması!

Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'le ilgili Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'den ilk kez açıklama geldi.

Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'deki davetine icabet etmişti.

İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'un da hazır bulunduğu davette çekilen fotoğraflar ise Alman medyasında olay yaratmıştı.

Mesut'un Erdoğan ile kameralara yansıyan görüntüleri, Almanları adeta çıldırtmış ve yıldız futbolcu için büyük bir linç kampanyası başlamıştı. Almanya'nın son şampiyon olarak gelip grup aşamasında elendiği 2018 Dünya Kupası'ndan sonra ise saldırıların dozu iyice yükselmişti.

Takımının gösterdiği kötü performansın tek sorumlusu olarak gösterilen Özil, son derece seviyesiz ve çirkin yorumlara muhatap olmuştu.

29 yaşındaki futbolcu da tüm bu gelişmeler üzerine tarihi bir karara imza atmıştı.

10 numara mevkiinde forma giyen yıldız isim, "Irkçılık ve saygısızlık devam ettiği sürece Almanya için oynamayacağım." ifadelerini kullanmıştı.

LÖW'DEN NET CEVAP

Mesut'un açıklamasında kullandığı bu cümle, bir gün yeniden Alman Milli Takımı'na geri dönebileceğine ilişkin dedikoduların çıkmasına neden olmuştu.

Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw ise söz konusu iddialarla ilgili Bild gazetesine konuştu.

Tecrübeli hoca, Mesut'un milli takıma geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Bana sorarsanız Mesut, milli takımı temelli bıraktığını çok açık bir şekilde açıkladı ve bütün kapıları kendisi kapattı. Dolayısıyla şu anda yeniden milli takıma dönmesi gibi durum söz konusu değil."

Joachim Löw'den Mesut Özil açıklaması! ile ilgili etiketler Mesut Özil Joachim Löw
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.