Jirki aşiretinde yas! AK Parti milletvekili adayı Lezgin Adıyaman vefat etti...

Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın yeğeni 2015 yılında AK Parti'den Şırnak Milletvekili adayı olan Lezgin Adıyaman geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Taziyeler ise Tahir Adıyaman'ın evinde kabul edildi. Vali Mehmet Aktaş ile Tümgeneral Veli Tarakçı taziye için gelen ilk isimler arasındaydı...

2015 yılında yapılan genel seçimlerde, Ak Parti'den Şırnak'tan 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Lezgin adıyaman, dün akşam Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'ndeki evinde kalp krizi geçirdi.

Ambulansla hemen Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adıyaman, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

lezgin_adAyaman

Yapılan otopsinin ardından dün gece Ayvalık Köyü'nde defnedilen Lezgin Adıyaman için bugün Jirki Aşireti Lideri Tahir Adıyaman'ın evinde taziye kuruldu.

jirki_asIireti_yasta

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeral Veli Tarakçı, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım ve Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile bazı kurum temsilcileri, helikopterlerle Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'ne geldi.

jirki_asIireti2

Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman ve aşiretin önde gelen isimleri tarafından karşılanan Vali Aktaş ve beraberindekiler, daha sonra taziyede merhum Lezgin Adıyaman ruhuna fatiha okudu.

jirki_asIireti3

Bir süre burada taziyede kalan Vali Aktaş ve beraberindekiler, daha sonra helikopterle Şırnak'a geri döndü.

Jirki aşiretinde yas! AK Parti milletvekili adayı Lezgin Adıyaman vefat etti... ile ilgili etiketler jirki aşireti lezgin adıyaman vefat etti tahir adıyaman
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.