Jirki aşireti kimdir? Jirki aşireti kaç kişi?

Van'da lideri rahmetli Mehmet Adıyaman ve oğlu Abdullah Adıyaman ile yakınlarının bulunduğu Jirki aşiretinin tamamı AK Parti'ye katıldı. Jirki aşireti kimdir? Jirki aşireti kaç kişidir? İşte detaylar…

Jirki aşireti kimdir? Hakkari ve Van'da tanınan Jirki aşireti AK Parti saflarına geçti. Merhum liderleri Abdullah Adıyaman'ın ailesi tarafından alınan son karar neticesinde Jirki aşireti terörist PKK'ya meydan okuyarak AK Parti'ye katıldı. Peki, Jirki aşireti kaç kişidir?

AK Parti Van İl Başkanlığında düzenlenen törende; Abdullah Adıyaman ve Jirki aşireti kanaat önderi Necmi Adıyaman ile akrabalarına AK Parti rozeti takıldı. Jirki aşireti kanaat önderi Necmi Adıyaman, ağabeyinin dostlarıyla beraber AK Parti'ye katılmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız, dünyadaki bütün sessiz yığınların sesi, gariban halkımızın umudu olmuştur. O yüzden her zaman onu başımızın üstünde, kalbimizin içinde tutacağız. AK Parti sayesinde ülkemizde insanların refah seviyesi arttı. Biz hiçbir zaman terör örgütüne boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Devletimizin birliğine, bayrağımıza bağlıyız" ifadelerine yer verdi.

Jirki aşireti kimdir? Jirki aşireti kaç kişi?

Aşiret olarak AK Parti'ye katılan Abdullah Adıyaman ise "Cumhurbaşkanımızın partisinde hiçbir menfaat gözetmeksizin aktif bir şekilde AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve teşkilatıyla halkımızın hizmeti için ve tamamen gönüllülük temelinde çalışma taahhüdünü huzurunuzda veriyorum. Özellikle rahmete giden aşiret lideri Mehmet Adıyaman'ın bana, oğlu olarak AK Parti'ye katılmam tavsiyesiydi" ifadelerini kullandı.

JİRKİ AŞİRETİ KİMDİR, KAÇ KİŞİDİR?

Jirki aşireti'nin büyük çoğunluğu Hakkari'de olan ve Mehmet Adıyaman'ın ailesinden oluşan bir aşiret olarak dikkat çekmektedir. Siyasete de dönem dönem giren aile bölgede PKK'ya karşı olduğunu ilan eden aşiretlerdendir. Aşiretin şu anki lideri Abdullah Adıyamandır.

Jirki aşireti kimdir? Jirki aşireti kaç kişi? ile ilgili etiketler AK Parti jirki jirki aşireti
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.