Jirki aşireti AK Parti'ye katıldı

Ak Parti'ye katılımlar sürüyor. Güney Doğu'da 'Jirki aşireti' olarak bilinen merhum Mehmet Adıyaman’ın oğlu Abdullah Adıyaman ve yakınları AK Parti’ye katıldı. Terörist PKK'ya karşı duruşu ile bilinen Jirki aşiretinin lideri Adıyaman, "Hiçbir zaman onlara boyun eğmedik. Eğmeyeceğiz" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığında düzenlenen törende; Abdullah Adıyaman ve Jirki aşireti kanaat önderi Necmi Adıyaman ile akrabalarına AK Parti rozeti takıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SELAM

Burada konuşan Jirki aşireti kanaat önderi Necmi Adıyaman, ağabeyinin dostlarıyla beraber AK Parti'ye katılmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Adıyaman, "Cumhurbaşkanımız, dünyadaki bütün sessiz yığınların sesi, gariban halkımızın umudu olmuştur. O yüzden her zaman onu başımızın üstünde, kalbimizin içinde tutacağız. AK Parti sayesinde ülkemizde insanların refah seviyesi arttı. Biz hiçbir zaman terör örgütüne boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Devletimizin birliğine, bayrağımıza bağlıyız" dedi.

BABA TAVSİYESİNİ YERİNE GETİRDİ

Aşiret olarak AK Parti'ye katılan Abdullah Adıyaman ise bundan sonraki siyasi hayatına Van'daki dost ve akrabalarıyla AK Parti'de devam edeceklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın partisinde hiçbir menfaat gözetmeksizin aktif bir şekilde AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve teşkilatıyla halkımızın hizmeti için ve tamamen gönüllülük temelinde çalışma taahhüdünü huzurunuzda veriyorum. Özellikle rahmete giden aşiret lideri Mehmet Adıyaman'ın bana, oğlu olarak AK Parti'ye katılmam tavsiyesiydi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu da yakınlarıyla beraber AK Parti'ye katılan Adıyaman ailesi ve yakınlarına teşekkür ederek rozetlerini taktı. (İHA)

Jirki aşireti AK Parti'ye katıldı ile ilgili etiketler AK Parti Aşiret jirki katılım rozet tören
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.