Jetler Basufan'ı vururken, YPG'li 20 terörist bir tünelde sıkıştırıldı!

Afrin'de askerlerin arasına sızmaya çalışan 8 terörist ise emellerine ulaşamadan öldürüldü. Çok sayıda bordo bereli dün gece sınıra ulaşmıştı. YPG'lilerle aralarında 500 metreden az bir mesafe kaldı. Harekat bölgesinde ilk kez bir Türkiye'ye ait savaş helikopteri görülürken, Reyhanlı'dan roketlerin atıldığı Cinderes bölgesinde gece boyu patlama sesleri kesilmedi. Türk jetleri Basufan çevresini vuruyor. Burseya'da yakalanan teröristin gösterdiği tünelde saklanan 20 YPG'li kıskaca alındı. İşte 5. gününde saat saat Zeytin Dalı Harekatı...

14.40: Başbakan Binali Yıldırım, şimdiye kadar 214 hedefin tarafından vurulduğunu söyledi.

14.20: Stratejik öneme sahip Burseya Dağı çevresinde yakalanan bir YPG'li terörist, çevredeki bir tünelde 20 arkadaşının olduğunu söylüyor. ÖSO güçleri ayrıca bölgede bulunan bir çadırda YPG flaması buldu.

14.00: Cinderes bölgesinde sıcak çatışma sabahtan bu yana devam ederken, Türk savaş uçakları ve helikopterler terör mevzilerini yoğun bombardımana tutuyor. Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı bölgede Hammam köyünü YPG'li teröristlerden alan Türk ordusu ve ÖSO, içeri doğru ilerliyor. Türk savaş uçakları ayrıca güney cephesinde Basufan ve çevresini vuruyor. Basufan, muhaliflerin bulunduğu İdlib'in hemen üstünde yer alıyor. Sabah saatlerinde de doğudaki Afrin barajı çevresindeki terör kampları imha edildi.

13.35: Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 2 Türk askeri yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

13.00: Hatay'ın Afrin sınırının bazı bölümleri özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Valiliğin aldığı karara göre, sınır hattına siviller ve gazeteciler 7 Şubat'a kadar giremeyecek.

12.40: Reuters haber ajansı, Kırıkhan'ın Yalankoz mevkisinde taarruz emri bekleyen tankların fotoğraflarını servis etmeye devam ediyor. Tankların üstündeki askerler dikkat çekiyor.

11.50: Dakikalar önce Hatay'daki tanklar ve zırhlı araçlar sınırı geçerek Afrin'e doğru ilerlemeye başladı.

11.45: Reuters'a konuşan üst düzey bir SDG (PKK'nın başını çektiği ve ABD'nin DAEŞ'e karşı ittifak yaptığı paravan örgüt) yetkilisi, onlarca yabancının Türkiye'ye karşı kendi saflarında olduğunu itiraf etti. Habere göre; ABD, İngiltere ve Almanya vatandaşları da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD için çatışmalara giriyor.

11.35: Afrin harekâtında son durumu gösteren harita ÖSO tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Haritada Türk askeri ve ÖSO güçlerinin yedi ayrı noktadan terör hatlarını yardığı görülüyor. İşte son Afrin haritası...

son_harita

11.00: Terör örgütü YPG'den dün kurtarılan Hammam köyünde yaşayanlar, ÖSO güçlerini sevinçle karşıladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ÖSO mensuplarının yaşlı bir köylüyle sohbeti yer alıyor.

10.10: Anadolu Ajansı, yoğun sis ve yer yer yağmur altında ilerleyen ÖSO güçlerini fotoğrafladı. Afrin'deki terör hedeflerine doğru yürüyen ÖSO üyeleri teçhizatları sırtlarında taşıyor.

09.40: Türk jetlerinin bu sabah terör mevzilerini vurması, televizyonların canlı yayınında ekrana geldi. Habertürk televizyonu kameramanı o anları kaydetti. Savaş uçaklarının vurduğu bölgelerden biri, Afrin'in kuzeyindeki 17 Nisan barajı çevresinde yer alan terör mevzileri.

09.00: Anadolu Ajansı, Zeytin Dalı harekâtına katılan askerlerin arasına sızma girişiminde bulunan 8 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

08.20: Muhaliflerin kontrolündeki İdlib'den Afrin'e doğru yeni bir cephe açıldı. Keferlab ve çevresinde ÖSO güçleriyle YPG'liler arasında çatışmalar var. Böylece Afrin tüm yönlerden kıskaca alınmış oldu.

08.15: Azez'den açılan cephede yer alan Türk özel kuvvetler askerleriyle YPG'li teröristler arasında 500 metre mesafe var. Çok sayıda Türk özel kuvvetler askerleri Afrin'e girmek üzere Suriye sınırına ulaştı.

bordo_bereliler
08.10: Dün teröristlerden temizlenen Ömer Uşağı köyünden ilk görüntü geldi.

07.55: Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı Cinderes bölgesinde gece boyunca silah ve top sesleri kesilmedi.

07.50: ÖSO kuvvetleri tarafından sosyal medyada paylaşılan bir videoda, gece yarısı bir Türk helikopterinin operasyona katıldığı görülüyor.

07.45: Türkiye, Azez'de çatışma bölgesinden kaçması beklenen siviller için 3 bin kişilik çadır kent inşa ediyor. Birleşmiş Milletler, Pazartesi günü Afrin'den beş bin sivilin ayrıldığını duyurdu.

07.35: YPG, daha doğuda yer alan Menbic'te güvenlik gerekçesiyle internet kafeleri kapattı.

zeytin_dalA

07.25: Rusya ve ABD arasındaki Zeytin Dalı kavgası büyüyor. Moskova'nın suçlamalarına yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather, "Rusya'nın açıklamaları sadece yardımcı olmamakla kalmıyor, aynı zamanda propaganda. İki NATO müttefikinin arasını açmaya çalışıyor" dedi. Rusya, ABD'nin YPG'lilere silah sevkiyatlarının Ankara'yı operasyona ittiğini belirtmişti.

07.20: TSK, Zeytin Dalı harekâtının ilk dört gününde 260 YPG'li teröristin öldürüldüğünü duyurdu. YPG'lilerden ele geçirilen silah ve üniformaların fotoğrafları ise sosyal medyada paylaşıldı.

07.00: Afrin harekâtının beşinci gününde tüm gelişmeleri an be an canlı blogla aktaracağız.

Jetler Basufan'ı vururken, YPG'li 20 terörist bir tünelde sıkıştırıldı! ile ilgili etiketler Afrin YPG zeytin dalı harekat bordo bereli
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.