Jeotermal enerjiye büyük devlet desteği geldi

Devletin yeraltı enerji kaynaklarının daha çok kullanılması ve enerjide tam bağımsızlık için başlattığı teşvik uygulaması güçlendirildi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’nın (YEKDEM) güncellemesinde, jeotermal enerjiye dayalı devlet desteği kilovatsaat başına 9.5-11.5 cent arasında ortalamada 10.5 cent olarak belirlendi ve destek mekanizması uygulama süresi 10 yıldan 15 yıla çıkarıldı.

Jeotermal enerjiye büyük devlet desteği geldi

Bu karar sektörde bekleyen yatırımların hızlanmasını sağlayacak. Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanı Ali Kındap, yeni teşvik mekanizmasının keşfi tamamlanmış kaynakların devreye alınmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Resmi Gazete’de 1 Mayıs 2023’te yayımlanan kararla güncellenen YEKDEM’in, temiz enerji sektörünün ana gündem maddesi olmayı sürdürdüğüne işaret eden Kındap, Türkiye’de 62 bin megavat seviyesinde keşfedilmiş jeotermal kaynak bulunduğunu söyledi.

Jeotermal enerjiye büyük devlet desteği geldi ile ilgili etiketler ekonomi Enerji
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.