Japonya'da Abe’nin partisi zaferle çıktı

Japonya'da eski Başbakan Shinzo Abe suikastının ardından yeniden seçime gidildi. Japonya devlet televizyonu NHK, dün yapılan seçimde LDP’nin zaferini ilan ettiğini duyurdu

Japonya’da eski Başbakan Shinzo Abe suikastının yankıları sürerken, halk 248 üyeli Danışmanlar Meclisi’nin (Üst Meclis) 125 üyesini seçmek için yapılan olağan seçim çerçevesinde sandığa gitti.

Devlet televizyonu NHK, dün yapılan seçimde LDP’nin zaferini ilan ettiğini duyurdu. LDP üyesi ve eski başbakan olan Abe’nin ölümüyle birlikte partinin oylarında artış göstermesinin beklendiği açıklanmıştı.

LDP ve koalisyon ortağı Komeito’nun 125 sandalyeden 69 ile 83’ünü alması bekleniyor. İktidardaki LDP’nin politik hedeflerini gerçekleştirebilmesi için kritik önem taşıyan seçimden zaferle çıkılması halinde, mevcut Başbakan Fumio Kishida’nın partiyi 2025 yılının sonlarında yapılacak bir sonraki seçime götürecek lider olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Shinzo Abe

Öte yandan suikast ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayın gerçekleştiği Nara’daki polis şefliği, cinayet zanlısı Tetsuya Yamagami’ye ait bir motosiklet ve bir araca el koyduklarını açıkladı. Polisten yapılan bilgilendirmede, zanlının evinde barutu kurutmak için kullandığını söylediği alüminyum folyoya sarılı tepsiler ve üzerinde atış talimi yaptığı delikli ahşap levhalar bulunduğu kaydedildi. Japon medyası da zanlının suikastı gerçekleştirmek için aylardır hazırlık içinde olduğunu vurguladı.

 

Japonya'da Abe’nin partisi zaferle çıktı ile ilgili etiketler Japonya Başbakan suikast shinzo abe LDP
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.