Japonya parlamentosu feshedildi!

Japonya'da parlamento feshedildi. Kabine resmi olarak seçim tarihine Perşembe günü karar verecek, tahminleri alt üst eden Tokyo Valisi'nin kurduğu Umut Partisi Başbakan Abe'nin rakibi olacak. Erken seçim tarihi olarak 22 Ekim'in belirleneceği tahmin ediliyor...

Japonya'da parlamentonun feshedilmesinin ardından Başbakan Shinzo Abe erken seçim çağrısı yaparken, Tokyo Valisi Yuriko Koike'nin yeni partisinin son anketlerde ivme kazandığı belirtiliyor.

Dün resmi olarak faaliyetlere başlayan Koike'nin Umut Partisi eski Liberal Demokrat (LDP) üyesi bir grubun başına geçeceğini açıklamasından sonra seçim tahminlerini altüst etti.

japonya

LDP lideri Abe ise milletvekillerine yaptığı konuşmada "Bu sıkı bir yarış olacak ama hepsi Japonya'yı nasıl koruyacağımız ve Japon halkının hayatı ve barış içinde varlığıyla ilgili olacak" dedi.

Kabine resmi olarak seçim tarihine Perşembe günü karar verecek. Erken seçimin 22 Ekim'de yapılması bekleniyor.

Japonya parlamentosu feshedildi! ile ilgili etiketler Japonya Parlamento fesh
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.