Japonya eski başbakanı Abe'ye saldıran yakalandı! İlk ifadesi ortaya çıktı!

Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe, bir etkinlikte konuşma yaptığı sırada suikaste uğradı. Abe'nin yaşam savaşı verdiği öğrenilirken saldırgan da gözaltına alındı. Öte yandan saldırganın kimliğiyle ilgili ilk bilgiler gelirken, ifadesi de ortaya çıktı.

Japonya’nın eski Başbakanı Shinzo Abe, Nara şehrinde yaptığı seçim konuşması sırasında silahlı saldırıya uğradı.

Görgü tanıklarının ifadeleri ve amatör kameralara yansıyan görüntülere göre, gri bir tişört ve bej rengi bir pantolon giyen 40’lı yaşlarındaki bir erkek saat yerel saat ile 11.30 sularında Yamato-Saidaiji İstasyonu yakınlarında halka hitap eden Abe’ye arkadan yaklaştı. Ardından 2 el silah sesi duyulurken, Abe ikinci atışın ardından yere yığıldı. Göğsünden vurulduğu kaydedilen Abe yakındaki bir hastaneye kaldırılırken, durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 Japonya eski başbakanı Abe'ye saldıran yakalandı! İlk ifadesi ortaya çıktı!

SALDIRGAN YAKALANDI, KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Polis kaçma çabası göstermeyen zanlıyı cinayete teşebbüs şüphesi ile gözaltına alırken, saldırıda kullanılan silah da bölgede ele geçirildi. Öte yandan saldırganın Tetsuya Yamagami adında eski bir asker olduğu aktarıldı.

SALDIRGANIN İLK SÖZLERİ: MEMNUN OLMADIĞIM İÇİN...

NHK haberine göre, gözaltına alınan zanlı, Japonya'nın eski başbakanından memnun olmadığını ve onu öldürmeye çalıştığını söyledi.

Japonya eski başbakanı Abe'ye saldıran yakalandı! İlk ifadesi ortaya çıktı! ile ilgili etiketler ifade abe shinzo abe
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.