Japonya asgari ücret ne kadar 2022? Japonya'da asgari ücret kaç bin TL?

2022 yılına girmemize çok az bir süre kala, Türkiye'de ve diğer ülkelerde aylık asgari ücret tutarlarının ne kadar olacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Asgari ücret miktarının 2022 yılında ne kadar olacağı merak edilen ülkelerin başında da Japonya geliyor. Peki, Japonya'da asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Doğu Asya'da bir ada ülkesi olarak bilinen Japonya ile ilgili, dili ve kültürü dışında aylık asgari ücret miktarının ne kadar olduğu da büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Japonya'da asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde... 

Japonya asgari ücret ne kadar 2022? Japonya'da asgari ücret kaç bin TL?

JAPONYA PARA BİRİMİ

Japonya'nın resmi para birimi YEN'dir. Doğal olarak Japonya'da istihdam eden her birey "YEN" üzerinden maaş almaktadırlar. TL'ye kıyaslandığında oldukça değersiz bir para birimi olan YEN'e baktığımızda, 1 TL'nin 19,05 YEN olduğunu görebiliyoruz.

TL'ye göre değersiz olan YEN, yaşam şartlarını zorlaştırmamaktadır. Buna bağlı olarak tutar bakımından insanlara verilen YEN'de yüksektir. Yaşam şartları oldukça kolaydır.

Çalışanlar saatlik 960 YEN kazanıyor. TL'ye çevirdiğimizde söz konusu ücretin 50,39 TL olduğunu görebiliyoruz.

JAPONYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Japonya'da resmi çalışma saati günlük 8 saattir. Bu çalışma saatini hesapladığımızda günlük alınan maaş 7.680 YEN'dir. TL'ye çevirdiğimizde Japonya'da bir çalışanın aldığı günlük ücret 403,06 TL oluyor.

Henüz japonya için 2022 asgari ücret verileri paylaşılmadı. Söz konusu miktar açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

Japonya asgari ücreti, Türkiye'de olduğu gibi çok önemli bir konu olarak görülmüyor. Bunun temel sebebi ise özellikle Tokyo tarzındaki şehirlerde asla asgari ücret karşılığında çalışan eleman bulamamaktan kaynaklanıyor.

Hem çalışanlar bunu çok az buluyor. Hem de işverenler çalışanlara bu kadar az tutarda maaş vermek istemiyor. Fakat yine elimizdeki somut bilgiler neticesinde Japonya resmi asgari ücretinin aylık kaç YEN olduğuna bakalım.

Haftada 5 gün, 8'er saat çalışan bir işçi toplam olarak 153.600 YEN maaş almaktadır. TL cinsine çevirdiğimizde 8.060,4 TL yapan bu ücret, Japonya'da bir kişinin rahatlıkla yaşamasını sağlayabilir.

Japonya asgari ücret ne kadar 2022? Japonya'da asgari ücret kaç bin TL? ile ilgili etiketler Japonya asgari ücret Japonya asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.