Japonlar ülkelerinin dışına “asla” çıkmak istemiyor! Yapılan son araştırma bunun nedenini ortaya koydu!

Şaşırtıcı derecede çok sayıda Japon, ülkelerinin dışına “asla” çıkmak istemediklerini belirtiyor. Dünyanın en güçlü pasaportuna sahip olan Japonlar neden seyahat etmeyi reddediyor? İşte cevabı…

Küresel istihbarat şirketi Morning Consult tarafından geçen yıl yapılan bir anket, yanıt veren Japonların %35'inin ülkelerinin dışına “asla” çıkmak istemediklerini ortaya koydu; bu, tüm ülkeler arasında en yüksek sayı.

Tamagawa Üniversitesi'nde profesör ve turizm davranışı ve psikoloji uzmanı olan Tetsu Nakamura, sonuçların hiç de şaşırtıcı olmadığını söylüyor. Nakamura, "2019'da, pandemiden önce bile yılda en az bir kez yurt dışına seyahat eden (Japon) insanlar nüfusun yaklaşık %10'unu oluşturuyordu" diyor. Nakamura'nın 2016'da yaptığı bir araştırmaya göre, "pasivistler" dediği, yurtdışına seyahat etmek istediğini ancak seyahat etmeyeceğini söyleyenler ve "inkarcılar" (yurtdışına seyahat etmeye hiç ilgi göstermeyen ve gitmeyen) insanlar var.

JAPONLAR’IN %35’İ EVİNDE MUTLU VE SEYAHATE AYIRACAK ZAMANLARI YOK!

Japonlar ülkelerinin dışına “asla” çıkmak istemiyor! Yapılan son araştırma bunun nedenini ortaya koydu!

Bu iki grup birlikte, onun salgın öncesi çalışmasında yanıt verenlerin yaklaşık %70'ini oluşturuyor ve bunların kabaca %30'unu "inkarcılar" oluşturuyor. Japonya Dışişleri Bakanlığı'na göre, Japonya dünyanın en güçlü pasaportuna sahip olmasına rağmen, Japon halkının %20'sinden daha azının pasaportu var. Bu "hiç seyahat etmeyenler"den bazıları için, Japonya içinde yurt içi geziler yeterlidir.

Nakamura, "Birçok Japon, denizaşırı seyahatin daha yabancı bir ülkeye adım atmadan önce zaman alıcı olduğunu, çok fazla zaman, beceri ve planlama gerektirdiğini düşünüyor" diyor. Chiba Eyaletinden bir bakıcı ve Harley Davidson motosikletlerine aşık bir motosiklet tutkunu olan 25 yaşındaki Hiroo Ishida, yurtdışına gitmek istemeyenlerden bir tanesi.

Ishida, "ABD'ye gitmek için hiç arzum yok ve büyük olasılıkla gitmeyeceğim çünkü sadece planlamak benim için bir rahatsızlık. Japonya, motosikletçilerin çekici bulduğu destinasyonlarla dolu," diyor.

PANDEMİYLE BERABER, JAPONLAR İYİCE İÇİNE KAPANDI!

Pandemi ve enfeksiyon riski nedeniyle yurtdışındaki prosedürler, insanların yurtdışı seyahat aramasını engellemektedir. Ayrıca, salgının "Japon zihniyetini" değiştirdiği de yapılan araştırmalarda ortaya çıkan ayrıntılardan bir tanesi oldu.

Nakamura "Eskiden seyahat eden insanlar artık enfeksiyon riskinden dolayı yurt dışına çıkmaktan korkuyor, ancak yurt içinde seyahat etmekte sorun yok.” diyor ve ekliyor "Japonya'da pek çok çekici turistik nokta olduğunu ve insanların yurt dışına gitmeden de eğlenebileceğini giderek daha fazla fark ettiklerini düşünüyorum"

Analist, "bir daha asla seyahat etmek istemediklerini" söyleyen kişilerin, salgın tamamen bitene kadar seyahat etmeyeceklerini net bir şekilde bildirdiklerini ifade etti.

Japonlar ülkelerinin dışına “asla” çıkmak istemiyor! Yapılan son araştırma bunun nedenini ortaya koydu! ile ilgili etiketler Japon Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.