Japon Yen'i 34 yılın en zayıf seviyesinde! Müdahale gelebilir

Yeni gün başlangıcında Asya piyasalarını kırılgan YEN korkusu sardı. Japon borsası BoJ'un Cuma günü sona erecek iki günlük toplantısında faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Japon hükümeti, değer kaybeden yen karşısında müdahaleye hazır olduğunu bildirdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Japonya'da faiz oranlarının uzun bir süre düşük kalması ihtimali ve ABD'de faiz indirimlerinin gecikmeli olarak başlayacağına ilişkin beklentiler, Japon yetkililerin agresif müdahale tehditlerine rağmen, YEN'in dolar karşısında değer kaybı ivme kazandı.

Japon Yen'i 34 yılın en zayıf seviyesinde! Müdahale gelebilir

USDJPY paritesi bu sabah 155,50 seviyesine kadar yükselerek 1990 yılı ortasından bu yana en yüksek seviyeye geldi.

Asya borsaları, Facebook'un ana şirketi Meta Platforms'un hayal kırıklığı yaratan kazanç tahminlerinin teknoloji hisselerini olumsuz etkilemesiyle bu sabah satılıcı bir seyir izlerken, Tokyo'dan beklenen müdahale ihtimalini de hisse senetlerini baskıladı: Tokyo borsasını %2 aşağıda işlem görüyor. 

Dolar/yen paritesi dün dolar karşısında 1990'dan bu yana ilk kez "155" seviyesinin üzerini test ederken, şu sıralarda 155,74 ile son 34 yılın zirvesine yakın seyrediyor.

Japon Yen'i 34 yılın en zayıf seviyesinde! Müdahale gelebilir ile ilgili etiketler ekonomi Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.