Japon ve Türk şirketten dev işbirliği

Japonya Kalkınma Ajansı’nın geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaptığı toplantı meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’nin Ukrayna’ya dönük başlattığı olumlu dış politika hamlelerinin bir sonucu olan bu anlaşma ile ürettiği dronlarla tarımsal alanlarda havadan ilaçlama ve sulama yapan Türk şirket Baibars Mekatronik A.Ş. Japon şirket ile yatırım ve işbirliği anlaşması yaptı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Baibars’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı yazıda, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, kuruluşunun 100. Yılını kutlayan Japonya’nın köklü kuruluşlarından Exedy Corporation ve Baibars Mekatronik Havacılık A.Ş üretim ve yatırım iş birliği anlaşmasına vardı” denildi.

Japon ve Türk şirketten dev işbirliği

Açıklamada, “Türk Çiftçilerin teknolojik ihtiyaçlarının yerli ve milli imkanlarla karşılanması amacıyla 2015 yılında temelleri atılan Baibars, anlaşma neticesinde yerli ve milli üretim oranını yükselterek ülkemizde katma değerli üretimi sürdürülebilir kılmayı, iktisadi ve istihdam katkısı sağlamayı, uluslararası bir marka olmayı hedeflemektedir” denildi.

SüperHaber, daha önce Türkiye ve Japonya’nın Ukrayna’nın altyapısı ve tarımsal ihtiyaçları için ortak çalışma mutabakatı imzaladığını duyurmuştu. Japonya, Ukrayna için 5 milyar dolarlık bir kredi tahsis etti. Ancak Japon şirketler, Ukrayna’da savaş olduğu için bu ülkeye doğrudan giremiyor. Bu nedenle Japon şirketler, Türkiye’nin Ukrayna’daki nüfuzu nedeniyle Türk ortaklar yapmak istiyor. Bu anlaşma da, dünyanın tahıl ambarı olan Ukrayna’nın tarım makineleri ihtiyacı için yapıldığı yorumları ağırlık kazanıyor.

Japon ve Türk şirketten dev işbirliği ile ilgili etiketler ekonomi Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.