JAPON DEPREM UZMANINDAN İSTANBUL UYARISI!

Japon Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremini SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi.

Büyük yıkım yaratan 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin deprem gerçeği bir kez daha acı gerçeğiyle gözler önüne serildi.

Japon Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili çok kritik uyarılarda bulundu.

Kuzey Anadolu fay hattını değerlendiren Moriwaki, Adalar’dan Silivri’ye kadar bir kerede fay kırılır ise İstanbul’da 7.8’lik deprem yaratabileceğine dair dikkat çekti.

BURSA-İNEGÖL, BANDIRMA-BALIKESİR BÖLGELERİNE DİKKAT

Marmara Bölgesi'nin depremselliğini değerlendiren Moriwaki, dört tehlikeli bölgeye işaret ederken Bursa-İnegöl, Ege’ye giderken Bandırma-Balıkesir tarafının büyük ölçüde risk taşıdığının altını çizdi. 

’TEK BİR FAY HATTI KILIR İSE 6.8, BİRKAÇ TANE FAY HATTI KIRILIR İSE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM YARATABİLİR’’

Kuzey Anadolu fay hattının kollarını inceleyen Japon deprem uzmanı ‘’Tek bir fay hattı kırılırsa 6.8, birkaç tane fay hattı kırılırsa 7 büyüklüğünde deprem yaratabilir.’’ ifadesiyle kritik uyarıda bulundu.

AVRUPA YAKASINDA RİSKLİ BÖLGELER: ATAKÖY, ZEYTİNBURNU, AVCILAR, BÜYÜKÇEKMECE, KÜÇÜKÇEKMECE

İstanbul’un Batı kesimindeki riskli bölgelere dikkat çeken Yoshinori Moriwaki, ‘’Ataköy, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar’da bir an önce kentsel dönüşüm yapılmalı. Bu bölgelerde kötü zemin var. Fay hattı stresini biriktirirse daha büyük deprem olur.’’ dedi.

‘’DEPREM GELİYOR’

Depreme hazırlık çağrısı yapan  Japon deprem uzmanı ’’İstanbul depreme hazır değil. Deprem geliyor, bu kabul edilmeli.’’ sözlerini kullandı.

İstanbul’un Anadolu yakasındaki riskli bölgelerine uyarıda bulunan Moriwaki, ‘’Boğaz kenarında zemin sağlamdır. Pendik, Tuzla gibi deniz kenarlarında kötü zemin vardır. İzmit’ten Yalova’ya kadar zemin pek sağlam değil.’’ şeklinde konuştu.

Deprem bölgesi Malatya’da bulunan Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, bölgedeki son gelişmeleri aktarmayı da ihmal etmedi:

‘’Yavaş yavaş normal hayata dönülüyor ama hasar büyük. Malatya’nın kötü durumu devam ediyor.’’

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin çarpıcı açıklamalarını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

JAPON DEPREM UZMANINDAN İSTANBUL UYARISI! ile ilgili etiketler deprem İstanbul Marmara Bölgesi Japon Tuzla Avcılar Pendik Büyükçekmece Küçükçekmece Yalova İzmit Gölcük

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.